PD-L, PNL si PSD. Acesta este ordinea preferintelor electorale a elevilor clujeni, potrivit unui sondaj efectuat in luna martie 2008 de Centrul de Studii Politice si Relatii Internationale (CESPRI). Sondajul prezentat de CESPRI a fost realizat pe un esation de 801 studenti. Marja de eroare a studiului este de 3,5 la suta.

Studentii clujeni declara ca au afinitati liberalismul. Totusi daca saptamina viitoare ar fi alegeri 30,2% ar vota cu PD-L, 19, 4% cu PNL, iar 11,8 cu PSD. Potrivit sondajului PC, PNTCD, PIN, sau PRM ar obtine intre 1 si 2%.

Cercetarea demonstreaza ca studentii clujeni nu au cunostinte despre viata politica si fac adesea confuzii privitor la personalitatile politice sau la rolurile acestora. De expemplu cei intervievati cred ca cel mai cunoscut parlamentar clujean este…. Emil Boc!

80% dintre repondenti sustin ca ca vor participa la alegerile locale din iunie. Totusi, reprezentantii CESPRI considera ca "Rezultatele obtinute nu pot fi luate in considerare exact asa cum au reiesit din chestionare, deoarece studentii nu sunt tocmai sinceri atunci cand trebuie sa recunoasca ca nu au foarte multe informati referitoare la politica" a spus Sergiu Miscoiu, directorul executiv al CESPRI.