​Gabriela Firea, care s-a autoproclamat „candidatul la candidatură” în PSD pentru Primăria Capitalei, spune că dacă partidul nu o desemnează candidat i-ar susține pentru Primăria București pe primarii de sector Robert Negoiță și Daniel Băluță, ambii de la PSD, sau pe Cristian Popescu Piedone, de la Partidul Umanist Social Liberal fondat de Dan Voiculescu. Negoiță și Băluță au anunțat însă că nu vor candida la Primăria Capitalei și că vor un nou mandat la primăriile sectoarelor 3 și 4.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea a susținut din nou, miercuri, la Digi 24, că ea are „o datorie morală” către bucureșteni să candideze la Primăria Capitalei, dar a vorbit și despre candidații pe care i-ar susține dacă ea nu va fi desemnată candidat, „din anumite motive de politică internă sau de calcule în coaliție”.

„Dacă din anumite motive de politică internă sau de calcule ale negocierii în coaliție nu voi fi eu desemnată candidat pentru Primăria Capitalei, voi susține un alt coleg de-al nostru, fie că este vorba despre colegii de la sectoarele 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță, și de asemenea, aliat cu PSD, PPUSL, și mă refer la Cristian Popescu Piedone”, a spus Firea, amintind că Piedone a susținut-o la alegerile locale din 2020.

Negoiță și Băluță au spus însă că preferă să candideze în continuare la primăriile de sector pe care le conduc, și nu la Primăria Capitalei.

Ce spune despre „moratoriul” pe care i l-a propus lui Ciolacu

Gabriela Firea a vorbit și despre „moratoriul” pe care i l-a propus liderului PSD, Marcel Ciolacu, prin care candidatul la Primăria Capitalei să renunțe la pretenția conducerii partidului:

  • „Au fost diferite discuții în partid că primarul general al Capitalei, fiind a doua persoană din țară cu cel mai mare număr de voturi, după președintele țării, există posibilitatea ca anumite influențe să-l marcheze și pe președintele actual al partidului și să existe temeri în ceea ce mă privește.
  • Ca să arăt că nu vreau să folosesc Primăria Capitalei ca pe o trambulină politică, sunt dispusă să încheiem o înțelegere pentru a demonstra încă o dată faptul că aș vrea să mă duc să muncesc la primărie și nu să folosesc funcția și voturile bucureștenilor pentru a accede la cea mai înaltă funcție din partid”.

Despre o candidatură a lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale, Firea a spus că liderul PSD are șanse și că are șanse și că „e timpul ca PSD să aibă președintele”.

CITEȘTE ȘI: