Gabriela Firea, care s-a autoproclamat „candidatul la candidatură” în PSD pentru Primăria Capitalei, spune că liderul PSD, Marcel Ciolacu, trebuie să iasă public să spună dacă este reală informația că el ar urma să fie candidatul partidului la Primăria București, iar liderul PNL, Nicolae Ciucă, să fie candidat comun la alegerile prezidențiale.

Gabriela Firea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea a declarat, luni, pentru B1 TV, că ea este în continuare candidat la candidatură din partea PSD pentru Primăria Capitalei, iar dacă în coaliție funcția de primar general va face obiectul unor negocieri mai ample, la pachet cu alte funcții importante, acest lucru va trebui explicat cetățenilor.

Rămân candidatul la candidatură

De ce nu a fost desemnată Gabriela Firea candidat pentru Primăria Capitalei?

  • „Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare.
  • Va fi foarte greu și vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori.
  • În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate și acceptate de către toată lumea”, a spus prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea.

Despre scenariul Ciolacu pentru Primăria Capitalei: „Totul este posibil. Să iasă să spună public”

G4Media a scris că este din nou pe masă varianta ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, să candideze la Primăria Capitalei, iar Nicolae Ciucă să fie candidat comun la alegerile prezidențiale, în contextul discuției despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, în 9 iunie, discuție care nu este tranșată.

Întrebată, la B1Tv, despre acest scenariu, Gabriela Firea a spus că liderul PSD, Marcel Ciolacu, trebuie să iasă public să spună dacă este reală informația:

  • „Cred că după ratările succesive ale echipei social-democrate la Palatul Cotroceni și având în vedere conjunctura politică, precum și rezultatele pe care le-am obținut atât cu primarii noștri, cu președinții de consilii județene, de asemenea, cu miniștrii care conduc entitățile guvernamentale și cu premierul, ar fi acum un moment bun pentru PSD să câștigăm în sfârșit, un câștig necesar pentru țară, președinția României. (...)
  • Dacă în funcție de alte elemente care nu țin de discuțiile noastre interne, se va lua în cadrul coaliției de guvernământ o altă decizie pentru a susține împreună astfel încât să maximizăm șansele, candidatul PNL urmând ca PSD să continue guvernarea, iarăși este plauzibil și nu spunem nu muncii niciodată.
  • Deci încă sunt analize, discuții. Cu privire la domnul președinte Ciolacu de a candida la Primăria Capitalei, în primul rând, domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informația. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o știre corectă, dar totul este posibil”.

Gabriela Firea a mai susținut că este dreptul fiecărui partid de „a găsi candidatul cel mai bun, cel mai potrivit, cel mai bine cotat de alegători pentru a intra în competiție cu statutul de câștigător”, prin urmare nu ar fi ceva neobișnuit ca Marcel Ciolacu să apară în cercetările sociologice pentru Primăria Capitalei.

CITEȘTE ȘI:Gabriela Firea: Mă consider candidat la candidatură la Primăria Capitalei / Ciolacu: Și-a asumat candidatura. Nu putem să aprobăm cuiva înainte