Gabriela Firea spune că nu s-a autoproclamat candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei, „aşa cum a spus cineva”, și că se consideră „candidat la candidatură”, fiind „deschisă” să participe și la un scrutin preliminar în partid pentru desemnarea candidatului. De partea cealaltă, Marcel Ciolacu, evită să dea un răspuns clar și spune că Gabriela Firea „şi-a asumat să candideze la Bucureşti”.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea a fost întrebată, miercuri, dacă în urmă cu o zi, la întâlnirea cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi-a asumat candidatura pentru Primăria Capitalei.

Firea: „Ar fi lipsă de respect faţă de cetăţeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură”

„Ieri am vorbit în primul rând de europarlamentare şi despre organizarea alegerilor în general, pentru că nu ştim dacă vor fi cumulate sau nu. Ne pregătim pentru ambele variante. În final, s-a concluzionat că trebuie să discutăm săptămâna viitoare şi pentru candidaţii la sectoare şi pentru Capitală. Aşadar, sunt deschisă să particip la alegeri preliminare la Bucureşti, ar trebui să primim şi un deadline, timp în care să ne depunem candidaturile, să vedem cine se mai înscrie şi da, răspund de asemenea pozitiv şi discuţiilor din zilele precedente, dacă să se mai contracteze anumite cercetări sociologice cu toate casele de sondare, inclusiv cu cea cu care nu am o relaţie bună, Avangarde. După informaţiile mele, eu ocup acum locul unu în preferinţele bucureştenilor. Ar fi lipsă de respect faţă de cetăţeni să nu încerc măcar să fiu candidat la candidatură. Mă consider candidat la candidatură”, a spus Firea, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Ea a spus că ar trebui stabiliţi cât mai repede candidaţii la alegerile locale, „pentru ca cetăţenii care vin la vot să ştie din timp pe cine votează”.

  • „Să nu uităm faptul că eu nu am fost cea care am venit în faţa dumneavoastră sau a organizaţiei să spun: „Mă autodeclar candidat din postura mea de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti”.
  • Eu am fost anunţată cu certitudine candidat pentru Primăria Capitalei de către domnul preşedinte Marcel Ciolacu anul trecut la Buzău. Pe urmă, repetată declaraţia în alte conferinţe judeţene. Deci domnul preşedinte m-a anunţat candidat, pentru că am văzut aseară, a afirmat cineva că eu m-am autoproclamat”, a mai susținut Firea.

„Nu putem să aprobăm cuiva înainte”

De partea cealaltă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că Gabriela Firea şi-a asumat candidatura pentru Primăria Capitalei:

  • „Doamna Gabriela Firea şi-a asumat să candideze la Bucureşti. Deci, în acest moment, toţi colegii din ţară, fiindcă vorbim de toţi colegii, nu vorbim numai de Bucureşti - vorbim şi de Buzău şi de Cluj şi de Suceava, vorbim de toată ţara, aşa e la statut.
  • Nu putem să aprobăm cuiva înainte, Doamna Gabriela Firea, ieri, în şedinţa cu Bucureştiul, şi-a asumat candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei. Niciun alt coleg nu şi-a asumat vreo candidatură”.

Miercuri, grupurile parlamentare ale PSD s-au reunit într-o şedinţă la Palatul Parlamentului, urmată de şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.