Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, miercuri, ca au trecut citeva luni pina cind Comisia Europeana " a binevoit sa-si faca treaba pentru care o platim". Declaratia survine dupa ce premierul Tariceanu a criticat dur decizia Comisiei privind recuperarea unui ajutor de stat de 27 milioane de euro in privatizarea Automobile Craiova.

" A venit vestea cea buna. Uniunea Europeana a binevoit sa-si faca treaba pentru care o platim. Comisia Europeana a avizat privatizarea Ford. Anul trecut, noi am platit 1,1 miliarde de euro. Le-a luat atitea luni de zile ca sa spuna ca terenurile costa mai mult decit a dat Ford, dar nu va fi nicio problema pentru ei sa plateasca 20 si ceva de milioane in plus. Asadar, este momentul pe care il asteptam de mult. Ford va veni in sfirsti la Craiova", a declarat Bogdan Olteanu, aflat la Craiova pentru a dezbate mai multe proiecte de mediu.

Seful Camerei Deputatilor a mai precizat ca Parlamentul si-a facut treaba si ca marti va fi o sedinta in care se va da decizia finala.

Bogdan Olteanu nu este la prima reactie nepotrivita fata de diferite organisme internationale sau oficialitati. In noiembrie 2007 el a afirmat ca ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman, a obtinut mandatul de ambasador prin metode ce pot fi asimilate coruptiei. La vremea respectiva, afirmatia lui Olteanu a generat un scandal mediatic.