Partidul Forta Democrata, condus de Petre Roman, isi va schimba numele in Partidul Democrat. Roman a facut acest anunt, sambata, la finalul Conferintei Nationale Extraordinare a partidului. El sustine ca este indreptatit sa aleaga acest nume pentru formatiunea politica pe care o conduce, in conditiile in care este cel care a infiintat Partidul Democrat in 1993. In opinia sa, actualii membrii ai PD au abandonat doctrina initiala si au migrat catre liberalism.

Potrivit televiziunilor de stiri, gestul lui Petre Roman a provocat nemultumiri in randul membrilor PD-L, care considera ca fostul premier al Romaniei nu are nicio sustinere legala pentru a schimba denumirea partidului pe care il conduce.

"Este pacat ca domnul Petre Roman urmareste sa isi creasca procentele in sondaje prin o anumita stare de confuzie in randul electoratului, cand, de fapt, ar trebui sa se concentreze pe proiecte si pe programe care sa-i permita cresterea in sondaje" - a declarat liderul PD-L, Emil Boc, citat de Realitatea TV.