Sociologul Vasile Dincu, fost vicepremier in Guvernul Ciolos, a declarat vineri, la Bookfest, ca a fost la intalnirea din casa lui Gabriel Oprea, in seara alegerilor prezidentiale din 2009, sustinand ca era profesor la vremea aceea si a mers la un prieten si ca nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect, relateaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eram profesor, m-am dus la un prieten. Despre asta sa vorbim la televizor? Ce semnificatie are? Nu vreau sa discut despre subiect. Cartea mea neaga tocmai asta, sa nu vorbim despre filosofia nimicului", a declarat Vasile Dincu la evenimentul de lansare a cartii sale "Politically Incorrect" de la salonul de carte.

Intrebat daca a fost implicat si daca stie despre faptul ca fostul presedinte Traian Basescu a avut o discutie cu jurnalistul Dan Andronic in care i-a dat aproape la zecimala rezultatul alegerilor din 2009, care dupa aceea a fost validat la numaratoarea Biroului Electoral Central, Vasile Dincu a raspuns ca va scrie totul intr-o carte.

"Scriu intr-o carte despre asta. Voi publica toate sondajele care s-au publicat atunci in campanie, toata dinamica din primavara pana in toamna si tot ce s-a intamplat din perspectiva sociologica a ceea ce stim noi, ceilalti", a fost replicalui Dincu, care nu a vrut sa se pronunte despre posibilitatea fraudarii alegerilor din 2009.

"Nu pot sa ma pronunt. N-are rost sa spun un lucru pe care-l stie toata lumea", a fost raspunsul lui Vasile Dincu.

El a precizat, legat de faptul ca Traian Basescu a fost singurul care a luat in calcul si numaratoarea din diaspora, ca viitoarea sa lucrare va lamuri aceste lucruri.

"Cred ca e inutil sa mai vorbesc despre tema asta. Lucrarea mea va va explica tehnic. Vreau sa imi vand si eu o carte pe tema asta", a spus Vasile Dincu.