Victor Ponta il acuza pe Liviu Dragnea ca l-a aruncat din "barca" pe Daniel Constantin si se ofera sa "salveze cat mai multi pasageri cazuti (sau aruncati)" din aceasta barca, dupa ce liderul PSD a anuntat ca vicepremierul ar trebui sa plece din Guvern, in urma retragerii sprijinului politic de catre ALDE.

Liviu Dragnea, incadrat de Victor Ponta si Doina Pana, in barca, pe ulitele din TeleormanFoto: Guvernul Romaniei

Dupa reuniunea conducerii ALDE de duminica, care s-a soldat cu retragerea sprijinului politic pentru Daniel Constantin, Victor Ponta a rememorat luni, intr-o postare pe Facebook, "un episod din Septembrie 2012 de la Murighiol din Delta", cand conducerea USL s-a reunit pentru a stabili candidatii la alegerile parlamentare din decembrie 2012. Tot atunci, "am adoptat toti o 'Declaratie oficiala de solidarizare cu Liviu Dragnea' - stiu ca acum suna comic dar asa a fost!", arata Ponta.

"Am fost atunci in 'barca USL' cinci oameni (ca in faimoasa comedie 'Operatiunea Monstru') : Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin si - cu voia dvs. ultimul pe lista - 'camaradul si prietenul' Liviu Dragnea!", povesteste fostul prim ministru.

Acesta arata ca, dupa 4 ani "intai a sarit in apa Crin, dupa aceea am fost eu 'impins' mai discret, apoi a urmat aruncarea brutala peste bord a lui Gabi si acum ejectarea cu tot cu bancuta a lui Daniel ! Trista poveste - important e ca in barca a ramas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toti / cel pentru care ne asumam si proclamam toti atunci 'solidaritatea' !!!", arata Victor Ponta, referindu-se la Liviu Dragnea.

Acesta lanseaza si un avertisment la adresa premierului Sorin Grindeanu: "Ieri am vazut fotografii cu Premierul Grindeanu stand in picioare in barca alaturi de 'camaradul si prietenul' Liviu / sper sa fie destept si sa isi puna urgent o vesta solida de salvare pe el - istoria se repeta pentru cei care nu invata din experientele trecutului".

Ponta prevesteste in viitor "valuri mari, gauri multe si un 'Carmaci' (Liviu Dragnea, dar si o amintire a uneia dintre denumirile folosite in vremea comunismului pentru Nicolae Ceausescu, n.r.) care e mai preocupat de aruncarea celorlati peste bord decat de ajungerea in siguranta la mal!".

"Eu ma descurc foarte bine sa inot - chiar si contra curentului! Asa ca sunt pregatit sa salvez cat pot de multi pasageri cazuti (sau aruncati) din barca!", incheie Ponta.

Intrebat cum comenteaza aceste afirmatii, Liviu Dragnea a precizat ca nu a mai discutat cu Victor Ponta in ultima vreme dar ca nu regreta faptul ca a rupt demisia acestuia in alba.

Ziaristii l-au intrebat pe Dragnea cum comenteaza posibilitatea reunirii de catre Ponta, intr-un nou pol politic, a nemultumitilor din PSD si ALDE.

"Chiar nu stiu. Noi vorbim de lucruri care nu exista. Eu nu le vad. Tot vorbim de acesti nemultumiti, nu-i vedem. Sa-l faca, mult succes. Deocamdata in PSD nu avem problemele acestea, poate se doreste sa le avem, nu le avem", a raspuns Dragnea.