Alba Iulia a pronuntat, joi, decizia in asa-numitul dosar 'Prostituate pentru VIP-uri', patru dintre inculpati fiind condamnati la cate 7 ani de inchisoare, un fost ofiter al serviciilor de informatii implicat in acest caz primind inchisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.

Daca la Tribunalul Alba liderul gruparii, Teodor Schiop, zis Doru Puscarie, a primit 8 ani inchisoare, in apel, condamnarea i-a fost redusa cu un an.

Alti trei inculpati au fost condamnati si ei la cate 7 ani de inchisoare de catre CA Alba Iulia, potrivit Agerpres. Pentru unul dintre inculpati, decedat anul trecut, instanta a dispus incetarea procesului penal. Potrivit sursei citate, pentru patru inculpati, sentinta a fost de inchisoare cu suspendare. Printre acestia se afla si un fost ofiter al Serviciului de Informatii Externe si al Serviciului Roman de Informatii, Claudiu Vulpe, zis Fox.

Unul dintre condamnati, care s-a sustras urmaririi penale si pe al carui nume exista un mandat european de arestare preventiva si mandat de urmarire internationala, Raul Hanches (fost Rus) zis Pricu, a primit o pedeapsa de 5 ani si 6 luni inchisoare. Decizia CA Alba Iulia este definitiva. Inculpatii au fost arestati in octombrie 2010 si au fost trimisi in judecata la Tribunalul Alba in februarie 2011, anchetatorii sustinand ca cei in cauza faceau parte dintr-o grupare de criminalitate organizata.

Ei au fost cercetati pentru savarsirea mai multor infractiuni: constituire, sprijinire a unui grup infractional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, santaj etc. Potrivit procurorilor, printre clientii fetelor care au fost obligate de proxeneti sa se prostitueze s-au aflat si politicieni locali, profesori universitari, medici. Au fost identificate peste 20 de fete care practicau prostitutia in folosul membrilor gruparii, printre care si 10 minore.

Fetele erau plasate de membrii gruparii, in scopul intretinerii de relatii sexuale, fie la diferite localuri din Alba Iulia si din alte localitati din apropiere, fie direct acasa la clienti. Acestia se intalneau cu fetele doar dupa ce, in prealabil, discutau cu membrii gruparii si conveneau cat trebuie sa plateasca, cea mai mare parte a banilor ajungand la suspecti fie direct de la client, fie predati de fete.

Potrivit DIICOT, gruparea infractionala a santajat, la comanda, mai multe persoane in vederea recuperarii unor datorii. In scopul intimidarii, membrii gruparii au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra locuintelor a doua victime. In unele cazuri, fetele au fost obligate sa se prostitueze si in Italia si Germania.