Eurodeputatul Catalin Ivan a declarat miercuri pentru Agerpres ca, din 2015, este membru al PSD Dobrovat, care apartine de Organizatia Judeteana Iasi a PSD, fapt care poate fi probat cu procesul verbal intocmit la acea vreme.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Primirea mea la Dobrovat, in organizatia judeteana a PSD Iasi sta in baza unui proces verbal.(...) Este mai bine de un an si jumatate de cand sunt membru la PSD Dobrovat. Tot procesul de primire in Organizatia Judeteana PSD Iasi s-a finalizat in acel moment in care Comitetul Executiv Judetean a luat act de prezenta mea la PSD Dobrovat", a declarat Catalin Ivan.

Europarlamentarul a afirmat, totodata, ca la vremea respectiva au existat discutii privind mutarea sa de la PSD Dobrovat la PSD Iasi.

"A fost o discutie cu toti membrii Comitetului Executiv Judetean. Exista si un proces verbal. Probabil ca domnnul Dragnea a fost indus in eroare de organizatia PSD sector 1, care a pierdut sirul a cata oara ma exclude. Voi prezenta toate documentele Comitetului Executiv National", a declarat Catalin Ivan.

Ivan sustine ca liderul PSD, Liviu Dragnea, stie ca este inca membru de partid.

"Este o discutie falsa calitatea mea de membru. Inclusiv domnul Dragnea stie foarte bine ca sunt membru de partid. Dovada sunt discutiile private pe care le-am avut cu domnul Dragnea acum doua saptamani, in care se sfatuia cu mine privind sefia PSD la Parlamentul European. Nu s-ar fi sfatuit cu un oarecare atata timp cat PSD avea inca alti membri in Parlamentul European. Asta subliniaza calitatea mea de membru", a mai spus eurodeputatul.

Catalin Ivan a reamintit si de implicarea sa in timpul campaniilor electorale din cursul anului trecut: "Prezenta mea pe pagina personala de Facebook a domnului Dragnea in campania electorala arata ca sunt membru de partid".

Intrebat fiind de ce crede ca seful PSD s-a "lepadat" de el atunci cand a declarat presei ca nu a putut fi exclus din PSD deoarece nu mai este membru de partid, Catalin Ivan a declarat ca Dragnea "a fost indus in eroare".

"Chiar daca ar fi avut o problema personala cu mine, probabil ca m-ar fi chemat in CEx, cum a fost chemat si domnul Mihai Chirica, si s-ar fi discutat declaratiile mele. Nu a fost nicio discutie despre mine. Atata timp cat in CEx National nu a avut loc nicio discutie despre mine, despre declaratiile mele, inseamna ca am acelasi statut ca si inainte, iar statutul meu este de membru PSD Iasi. Sa zicem ca a fost indus in eroare", a spus Catalin Ivan.

Catalin Martinus, presedintele organizatiei PSD Dobrovat, a confirmat pentru AGERPRES ca eurodeputatul este si in prezent membru al organizatiei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca europarlamentarul Catalin Ivan nu mai este membru al Partidului Social Democrat.

Intrebat daca Ivan a fost exclus de Comitetul Executiv National de miercuri, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca acesta nu face parte din Partidul Social Democrat, fiind exclus de mai mult timp de Organizatia sector 1.

"Le-am explicat colegilor mei un lucru foarte important: nu poate fi exclus din partid cineva care nu mai e membru. Dl Catalin Ivan nu mai e membru al partidului demult. A fost exclus de Organizatia sectorului 1 de ceva vreme. Deci, nu e cazul", a spus Liviu Dragnea.