Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat ca partidul "trebuie" sa organizeze Congres in care sa se aleaga presedintie unica, pentru ca asa prevede statutul, acesta fiind programat pentru primavara anului 2017 inca de acum doi ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

La randul sau, intrebat de congres, Tariceanu a declarat ca nu a fost stabilita o data. Intrebat in continuare daca va candida la presedintia unica, a raspuns scurt: "Mai mai gandesc, avem lucruri mai importante".

Pe de alta parte, intrebat acelasi lucru, Constantin a declarat: "Se fac sapte ani de cand conduc Partidul Conservator, o sa analizez impreuna cu colegii din teritoriu."

De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a declarat ca nu se impune in acest moment schimbarea din functia de ministru al Energiei a lui Toma Petcu. Surse politice declarau ca este posibil ca acesta sa fie schimbat din cauza problemelor de sanatate, existand si posibilitatea ca acest portofoliu sa fie preluat de PSD si sa nu mai revina celor de la ALDE.

Potrivit unor surse politice, discutia pe acest subiect s-a amanat deocamdata.

Chestionat de posibila schimbare a lui Toma Petcu, Tariceanu a raspuns ca aceasta nu se impune.

"Nu avem de ce sa discutam situatia de la ministerul Energiei, ministrul Toma Petcu face un tratament, si-a reluat atributiile, nu se pune problema schimbarii" a declarat Tariceanu.

Acesta a precizat insa ca va avea joi o intalnire cu Petcu.

Tariceanu si Constantin au iesit separat din biroul lui Liviu Dragnea unde a avut loc sedinta coalitiei, insa Tariceanu l-a chemat pe colegul sau pentru a da impreuna declaratii presei.