Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni, cand si-a serbat ziua numelui ca pentru 2008 isi doreste ca partidul sa se trezeasca din lentoare, sa redevina credibil,iar fostii si actualii lideri sa colaboreze pentru ca social-democratia sa redevina o forta, relateaza NewsIn.

Ion Iliescu le-a spus ziaristilor ca cea mai mare preocupare pentru 2008 va fi soarta PSD. Fostul presedinte a spus intr-un ton glumet ca nu crede in spusele unor prezicatori conform carora anul acesta va fi mai linistit si a adaugat ca 2008 va fi dimpotriva unul foarte dificil.

"Va fi un an de confruntari politice si electorale, asta va introduce o nota fireasca pentru un an dominat de confruntari electorale. Am vazut previziunile unei ghicitori care spune ca va fi o atenuare.Eu cred ca e cam greu sa se intample asa ceva. Sunt framantari in toate partidele.

Pe mine ma intereseaza PSD, in ce masura va reusi sa se trezeasca, a cam navigat in ape cam tulburi in ultimii trei ani de zile", a declarat Ion Iliescu.

Iliescu a mai spus ca acesta e ultimul an in care PSD va avea sansa sa iasa din lentoare. " E ultimul an al unei perioade electorale si sper ca alegerile sa fie un stimul care sa aseze partidul pe o pozitie activa pentru ca Romania are nevoie de o stanga puternica. Asta e ceea ce mi-as dori", a spus liderul social-democrat.

Totodata, Iliescu a reiterat ca partidul are nevoie de o "discutie de fond, reala, nu de ciondaneli si tot felul de sageti prin presa". El a mai spus ca numai o asemenea analiza ar putea sa restabileasca increderea in partid. Intrebat de ziaristi daca mai crede in necesitatea unui congres extraordinar, Iliescu a raspuns: "E nevoie de o analiza. E nevoie de o stanga puternica.

O sa fie consiliu, ca va fi si congres asta e altceva. Dar e nevoie de o analiza pentru ca partidul sa redevina credibil".

Mai mult, Iliescu a transmis actualei conduceri a PSD ca acesta este momentul ca partidul sa redevina o forta, adica, in contextul unei "societati marcate de convulsii, cu o majoritate care se zbate in necazuri".