Propunerea PSD-ALDE pentru functia de prim-ministru - Sevil Shhaideh - este interesanta, afirma presedintele UDMR, Kelemen Hunor, subliniind ca Uniunea nu are elemente sa spuna ca nu ar fi un om capabil pentru aceasta demnitate, transmite Agerpres.

"Este o propunere interesanta. Mai mult nu pot sa va spun. Doamna Sevil Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltarii sau era oricum secretar de stat si cunoaste foarte bine administratia si nu avem elemente sa spunem ca nu ar fi un om capabil pentru aceasta functie. Cam atat pot sa spun in acest moment, pentru ca exact cand ati auzit dumneavoastra am auzit si noi propunerea", a declarat miercuri Kelemen Hunor.

El a aratat ca din punctul de vedere al Uniunii aceasta propunere de premier este "ok". "Din acest punct de vedere este ok pentru ca nu are un background doamna Sevil care pe noi sa ne puna pe ganduri. Deci acolo era o problema in sensul ca daca va veni cineva cu un background politic mai putin confortabil pentru noi. Dar in cazul ei nu este vorba despre asa ceva", a adaugat Kelemen Hunor.

El a precizat ca urmeaza sa aiba discutii cu PSD.

Marti, presedintele UDMR , Kelemen Hunor, a declarat ca, in principiu, o colaborare parlamentara cu PSD este "bine-venita" si "posibila", dar "mai lipsesc cateva elemente" si de aceea nu poate sa anunte data semnarii unui protocol.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat intr-un interviu pentru maszol.ro ca in cursul zilei de miercuri se asteapta semnarea unui protocol de colaborareparlamentara intre PSD-ALDE si Uniune, dupa ce va fi anuntat numele premierului propus la Cotroceni. Protocolul ar urma sa fie valabil 6 luni, adica pe durata unei sesiuni parlamentare, cu posibilitatea de a fi reinnoit.