Primarul unei comune din Arges a ramas fara mandat dupa ce a pierdut un proces cu ANI

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 13 decembrie 2016, 17:46 Actualitate | Politic

Primarul comunei Albestii de Muscel, din judetul Arges, Catalin Manta, a ramas fara mandat dupa ce a pierdut definitiv un proces cu Agentia Nationala de Integritate, care in anul 2012, pe vremea cand Manta era viceprimar, a constat ca edilul se afla in conflict de interese, scrie Agerpres.

Prefectul judetului Arges, Catalin Soare, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca saptamana trecuta a semnat ordinul de incetare de drept, inainte de termen, a mandatului primarului comunei Albestii de Muscel, Catalin Manta.

Ordinul de prefect a fost emis in conditiile in care Catalin Manta, gasit in conflict de interese in anul 2012, pe vremea cand detinea functia de viceprimar, a pierdut definitiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul prin care a contestat raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate.

In luna mai a anului 2012, ANI a anuntat ca viceprimarul de la acea vreme al comunei Albestii de Muscel, Catalin Manta, a incalcat regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa, deoarece, desi era vicepresedinte al Asociatiei Crescatorilor de Animale si Proprietarilor de Paduri Albestii de Muscel (in perioada 2007 - 2011), a participat la deliberarea si adoptarea Proiectului de hotarare cu privire la prelungirea pe baza de act aditional al concesionarii suprafetei de 874 hectare teren izlaz si gol alpin catre Asociatia Crescatorilor de Animale si Proprietarilor de Paduri Albestii de Muscel si a Hotararilor nr. 12/23.07.2008 si 12/19.06.2009 ale Consiliului Local al comunei Albestii de Muscel, incalcand, astfel, prevederile art. 46, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit ANI, dispozitiile art. 46, alin. 1 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, prevad ca "nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care, fie personal, fie prin sot, sotie, afini sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local".

Catalin Manta a contestat raportul ANI, insa acesta a ramas definitiv printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.​MASA ROTUNDA Ce fac si ce ar putea sa faca bancile pentru economie si companii? Economistii sefi ai primelor 3 banci comerciale, in dialog cu cititorii  HotNews.ro, luni, de la ora 9:00

Am vazut saptamana trecuta ca Institutul de Statistica a anuntat o crestere economica record - insa analistii si economistii, ne anuntam ca de fapt lucrurile nu sunt chiar atat de roz. Este economia bine finantata in acest moment? Se fac investitii private? Dar publice? Cum pot ajuta bancile mai mult economia, statul si companiile private? La toate aceste intrebari vor raspune Horia Braun, economistul sef al BCR, alaturi de Florian Libocor (economistul sef al BRD-GSG) si de Andrei Radulescu (economist sef al BT) in cadrul mesei rotunde care va avea loc, luni, 20 noiembrie, incepand cu ora 9:00.

706 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică