Uniunea Salvati Romania a depus vineri la Biroul Electoral Central listele de semnaturi pentru inscrierea la alegerile parlamentare si urmeaza sa primeasca dovada prin care poate prezenta liste de candidati in toate circumscriptiile electorale, anunta News.ro. USR a depus liste cu 350 de mii de semnaturi, a anuntat presedintele formatiunii, Nicusor Dan.

Nicusor Dan si Clotilde ArmandFoto: Agerpres

"Am venit azi la Biroul Electoral Central cu 350.000 de semnaturi. Trebuia sa avem 200.000 ca sa putem sa candidam cu liste in toate judetele. Din 350.000, 150.000 au fost stranse in ultimele trei zile. Multumim oamenilor care au semnat pentru noi. Am strans semnaturile astea pe bune. (...) Au fost cateva mii de oameni care au strans aceste semnaturi pentru noi, care din proprie initiativa au mers la colegii lor, rudele lor si ne-au adus 10 - 80 de semnaturi. (...) Nu o sa uitam ca prin efortul lor putem sa depunem liste pentru alegerile parlamentare", a declarat Nicusor Dan.

Liderul USR a sustinut ca a intampinat obstacole de la autoritatile locale, in Bucuresti USR neprimand nici in momentul de fata aprobare pentru instalarea de corturi pentru strangerea de semnaturi.

Referitor la listele parlamentare, Nicusor Dan a precizat ca este foarte probabil sa candideze la Camera Deputatilor in Bucuresti si ca este posibil ca 5-6 ministri si secretari de stat din actualul Guvern sa se regaseasca pe listele Uniunii, care vor fi finalizate luni.