Presedintele PNL Alina Gorghiu i-a transmis sambata ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, la Consiliul National de Coordonare al partidului, ca: "Vorba unui slagar celebru, domnule ministru: V-am vazut, mi-ati placut, ce ramane de facut?". "Urmeaza sa colaboram pe viitor, sunt sigura", a adaugat Alina Gorghiu. Vlad Voiculescu a fost invitat la lansarea programului de guvernare al PNL in cadrul Consiliului National al partidului, dar a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca nu va candida la alegerile parlamentare, asa cum s-a vehiculat.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Am fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului National Liberal si am acceptat invitatia (asa cum as accepta si daca ar veni din partea altor partide politice interesate de Sanatate). Voi merge pentru a vorbi despre sistemul sanitar, cum l-am gasit si ce se poate face mai departe pentru insanatosirea lui. Dupa 4 luni la Ministerul Sanatatii, stiu ca acest lucru este posibil. Merg acolo pentru ca, indiferent de partid, politicienii vor forma viitorul Parlament al Romaniei si de votul si de prioritatile lor va depinde sanatatea noastra.

Pentru ca as vrea sa opresc orice speculatii inutile, anunt aici ca nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. La Ministerul Sanatatii lucram la cateva proiecte importante pentru pacienti si personalul medical si voi folosi fiecare ora care mi-a mai ramas din acest mandat pentru a le duce la capat. Desigur, nu as vrea ca acestea sa fie folosite ca munitie electorala. Mai degraba mi-as dori ca, odata finalizate, sa reprezinte o fundatie solida de constructie pentru viitorul Parlament si viitorul Guvern" a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

PNL s-a reunit sambata in cadrul Consiliului National, forul extins de conducere din care fac parte si liderii din teritoriu. Alina Gorghiu a fost validata sambata de Consiliul National de Coordonare al PNL in functia de presedinte unic al partidului.