Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat miercuri ca, in ultima perioada, abuzul in serviciu s-a constituit intr-o metoda abuziva de apreciere si de anchetare a multor oameni, el aratand ca definitia infractiunii trebuie clarificata deoarece intotdeauna definitiile "laxe" lasa loc la interpretari.

Intrebat daca abuzul in serviciu ar trebui mai bine clarificat in lege, Tariceanu a spus ca fara indoiala, dar asteapta punctul de vedere al Curtii Constitutionale, transmite Agerpres.

"Asa cum decurg lucrurile, in ultima perioada abuzul in serviciu s-a constituit intr-o metoda abuziva de apreciere si de anchetare a multor oameni, care, sigur, sunt acum plimbati pe la procuratura, prin instante si intotdeauna definitiile laxe lasa loc la interpretari. Cand ele sunt facute nu cu bune intentii, atunci putem sa fim confruntati cu multe abuzuri si excese si cred ca rolul Curtii Constitutionale este extrem de important. Dar nu inseamna ca Parlamentul trebuie sa se derobeze de la responsabilitatea pe care o are de a face legi bune, clare, la care interpretarea sa nu fie posibila intr-o maniera atat de extensiva cum a fost cazul abuzului in serviciu", a afirmat Tariceanu.