Alina Gorghiu a anuntat marti ca Executivul a dat un raspuns la plangerea liberalilor pe tema alegerilor, ceea ce permite PNL sa conteste conteste constitutionalitatea scrutinului intr-un singur tur la locale.

"Vesti bune: Guvernul a raspuns astazi la plangerea prealabila a PNL, astfel ca putem continua demersurile care deschid calea invocarii exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin. Obiectivul: mai multa reprezentativitate a celor alesi, mai multa democratie", a scris co-presedintele PNL pe pagina personala de Facebook.

Gorghiu a anuntat, pe 12 februarie, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca PNL a depus la Guvern plangerea prealabila pentru organizarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin.

"Astazi am reusit sa depunem la Secretariatul General al Guvernului plangerea prealabila pe tema alegerilor in doua tururi. Este necesara aceasta procedura prealabila pentru a putea depune actiunea in Contencios administrativ. Incercam sa ne incadram in intervalul de timp care si asa este foarte redus pentru a putea ajunge la obiectivul pe care ni l-am propus, anume de a avea un proces electoral in doua tururi, care presupune democratie, presupune reprezentativitate, presupune legitimitate pentru alesul local si, de ce nu, da liber competitiei in Romania", declara ea in februarie.