Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat marti ca amendamentele la legea bugetului formulate de parlamentarii PSD au fost acceptate pentru ca nu afecteaza tinta de deficit bugetar. Vosganian sustine ca PNL nu a facut niciun fel de intelegeri cu vreun partid politic si ca pana la sfarsitul dezbaterilor vor fi acceptate si amendamente formulate de parlamentari ai altor partide.

"Astazi au trecut mai multe amendamente ale mai multor parlamentari, inclusiv din partea grupului PSD, si, daca ma intrebati, pana la sfarsitul dezbaterilor vor mai fi aprobate amendamente indiferent de culoarea politica", a declarat Vosganian.

El sustine ca nu intelege de ce liberalii sunt acuzati ca ar fi facut o intelegere cu PSD: "Personal am declarat ca voi discuta public cu toate grupurile parlamentare, lucru pe care l-am facut. Faptul ca PD a refuzat sa aiba discutii cu noi e mai degraba o acuza. PNL nu a avut nici o intelegere cu niciun partid, a avut consultari cu fiecare grup parlamentar si Guvernul a facut o concluzie a acestor consultari si a vazut care este pozitia Parlamentului in legatura cu bugetul si in functie de asta a stabilit strategia astfel incat bugetul sa treaca prin Parlament."

Ministrul de Finante a mai declarat ca "toate propunerile care au fost acceptate au doua surse importante: o sursa este reducerea unor cheltuieli privind deplasarile in strainatate, cheltuielile de protocol si unele alocari pentru bunuri si servicii si, a doua sursa, actiunile generale al Ministerului Economiei si Finantelor. Nu am facut nici o diminuare de buget nici la santate, nici la educatie, nici la infrastructura, la aparare sau la cheltuielile de investitii in general. Toate aceste modificari operate azi nu sunt modificari care sa afecteze, nu sunt cheltuieli foarte mari. Se fac de fapt niste ajustari, mai adaugam niste cresteri care erau deja prognozate. Deficitul se va pastra si nu avem nici o solicitare de la nici un grup parlamentar care sa afecteze deficitul bugetar."

Vicepresedintele comisiei buget-finante din Senat, parlamentarul PSD Viorel Stefan, afirma ca negocierile intre partide cu privire la votul bugetului sunt normale si ca PSD a fost acuzat pe nedrept ca ar fi facut o intelegere cu liberalii: "Aceste negocieri sunt normale. Amendamentele PSD, aprobate marti de catre comisiile reunite de buget-finante, implică sume suplimentare de 500 milioane lei. Sursa acestor fonduri este indicata de catre PSD ca fiind redistribuirea unor cheltuieli, ca de exemplu reducerea cheltuielilor de protocol si publicitate de la ministere."

La randul sau, presedintele comisiei buget-finante din Camera Deputatilor, Aurel Gubandru (PSD), a facut public si calendarul negocierilor intre PSD si restul partidelor parlamentare: "PSD a avut discutii pe tema bugetului cu PNL si PC, cele cu UDMR sunt programate pentru azi, iar cele cu PRM pentru miercuri 12 decembrie. Noi am vrut discutii si cu PD, dar acestia au declarat public ca nu sunt interesati."