Noi informatii in cazul profesorului de matematica de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala, acuzat ca ar fi pus un elev sa se tarasca in genunchi pentru o nota mai mare. StirileProTV a publicat discutiile pe WhatsApp intre elevi din clasa respectiva. In discutii se vede cum un elev recunoaste ca profesorul i-ar fi marit media elevului care s-ar fi tarat, iar altul spune ca "Omul chiar a facut frauda, iar declaratia mamei pentru HotNews doar intareste asta". Un altul scrie ca "Si dupa suntem chemati la liceu si diriga zice sa mancam c...t si directa ii spusese asta". (Articol actualizat 20.01)

StirileProTV.ro scrie ca mama uneia dintre fetele din clasa profesorului Severius Moldoveanu a facut publice aceste convorbiri intre elevi, convorbiri care ar fi avut loc inainte de manifestatia de duminica dimineata din fata liceului.

O alta discutie arata astfel: „Oamenii stiu exact ceea ce face Sever acum... Raspunde penal pentru frauda facuta, daca exista martori.... Media lui Marcus e cu un punct mai mare”.

"Nu e vorba ca nu imi place cum preda etc. etc. nu i-am contestat abilitatile niciodata. E vorba de faptul ca-si bate joc si se crede Dumnezeu", mai scrie unul dintre elevi.

Reamintim ca duminica dimineata mai multi elevi, parintii lor, dar si fosti absolventi s-au strans in fata liceului, ca sa il sustina pe profesorul de matematica. Potrivit acestora, totul a fost doar o gluma. "Am strans 89 de semnaturi in favoare profesorului pana duminica la ora 15.30. Nu este efectiv un protest, este o petitie pe care dorim sa o semnam. Cu siguranta demersul il vom continua, dar nu stim daca in aceeasi maniera, la modul in fata liceului. Vrem ca imaginea domnului profesor sa fie cea reala si nu cum s-a scris in presa si sa demonstram ca au fost niste minciuni si ca parerea noastra, a elevilor lui, este una foarte buna fata de dansul", a declarat, pentru Agerpres, o eleva a unitatii de invatamant.

Asociatia Parintilor din Colegiul National Tudor Vianu din Bucuresti a spus sambata, referitor la cazul elevului care ar fi fost umilit sa se tarasca in genunchi in fata profesorului de matematica, pentru un punct in plus la teza, ca, din informatiile pe care le detine, "acest incident nu este izolat si tinde sa devina un fenomen, in special in unitatile scolare de elita".

"Umilirea elevilor, misoginismul, discriminarea, evaluarea si notarea discretionara reprezinta comportamente inacceptabile, totusi ignorate, minimalizate si tolerate cu prea multa usurinta, intr-un sistem care se declara in beneficiul elevilor, dar care ajunge de multe ori sa serveasca interesele personale ale altor persoane", scrie Asociatia Parintilor din Colegiul Vianu intr-un mesaj postat sambata pe pagina de Facebook.

Tot sambata, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la Colegiul National "Tudor Vianu" din Capitala, pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc unui cadru didactic din aceasta unitate de invatamant. "Consider ca analiza acestui caz extrem de grav trebuie sa tina cont de trei aspecte: incalcarea demnitatii elevului, nerespectarea deciziei Ministerului Educatiei cu privire la perioada de sustinere a tezelor semestriale, respectiv negocierea notelor, lucru totalmente inadmisibil. Ma astept ca masurile sa fie de asa natura incat sa sanctioneze si sa descurajeze astfel de comportamente ale cadrelor didactice", a declarat ministrul Adrian Curaj, citat in comunicat.

Ministerul reaminteste in comunicat ca, "potrivit articolului 31, alineatul 4 din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar, personalului din invatamantul preuniversitar ii este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia".