Discutiile liberalilor cu reprezentantii UNPR privind motiunea de cenzura vor continua, a afirmat miercuri, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, citat de Agerpres. Pe de alta parte, UNPR a anuntat intr-un comunicat de presa transmis miercuri ca nu va vota motiunea.

"Discutiile cu UNPR au inceput si vor continua. Nu e vorba de o simpla intalnire, ci de discutii care, speram noi, in zilele urmatoare sa se concretizeze si sa existe din partea UNPR o comunicare publica in legatura cu pozitia pe care o vor adopta. Au existat deja discutii la nivelul celor doua conduceri. Discutiile exista de cand este motiunea", a precizat Stroe.

In ceea ce ii priveste pe reprezentantii grupului minoritatilor nationale din Parlament, purtatorul de cuvant al PNL a mentionat ca exista discutii si cu acestia pe marginea unei eventuale sustineri a motiunii de cenzura. De altfel, Ionut Stroe a aratat ca au fost purtate discutii cu toate partidele parlamentare si ca exista intalniri inclusiv cu parlamentari independenti.

Purtatorul de cuvant al liberalilor a subliniat ca aceste discutii nu includ negocieri privitoare la eventuale impartiri de portofolii "intr-un posibil viitor guvern", nu includ niciun fel de oferte politice electorale care vizeaza anul 2016 si nu contin promisiuni de natura "compromisurilor politice care s-au mai facut in Romania".

"Ne intereseaza doar demersul nostru de sustinere a motiunii de cenzura", a precizat liberalul.

El a sustinut ca exista informatii ca parlamentarii PSD, ca si la precedenta motiune de cenzura, "vor fi cenzurati in a se exprima", mai exact vor ramane in banci la apelul nominal pentru vot.

"Credem ca PSD, ca si la precedenta motiune de cenzura, va incerca sa cenzureze dreptul propriilor parlamentari de a se exprima in legatura cu o intrebare mai simpla ca niciodata: daca doresc sau nu sa mentina un om suspicionat de frauda de natura penala in fruntea unui guvern si daca Romania isi permite in continuare prezenta acestui om in fruntea Guvernului", a spus Stroe.

Stroe a mai anuntat ca liberalii au primit aprobare pentru organizarea unui miting in Parcul Izvor, pe data de 29 septembrie, ziua in care se va dezbate si vota motiunea de cenzura.