Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a centralizat duminica pe tot parcursul zilei informatiile venite din teritoriu, iar vestile nu au fost tocmai bune. Potrivit unor surse de la varful PD, Blaga a amenintat presedintii de filiale cu o analiza “la sange” a activitatii pe judete si cu sanctiuni drastice. Liderii democrati au incercat sa mascheze supararea cand au dat ochii cu presa, insa nemultumirile le vor suporta sefii de filiale care au inregistrat prezenta scazuta la urne.

Pe tot parcusul zilei de duminica, Vasile Blaga si Adrian Videanu s-au izolat in birouri si au centralizat informatiile.Conform unor surse de la varful PD, Blaga a tunat si a fulgerat in birou, amenintandu-si liderii de filiale ca le va fi verificata activitatea la sange. Nici Adrian Videanu nu a stat prea confortabil la birou, avand in vedere ca prezenta la vot in "ograda" sa a fost mult sub asteptari.

Presedintele partidului, Emil Boc, a venit la sediul PD in cursul dupa-amiezii, dar a plecat in jurul orei 16. Conform acelorasi surse, el a plecat la o intrevedere cu Traian Basescu. La sediul PD toata ziua a fost o liniste de mormant.

Dupa ora 18, atmosfera s-a mai inseninat putin, facandu-si aparitia Emil Boc, care a vorbit insufletit cu jurnalistii despre proiectul PD privind votul uninominal care urmeaza sa fie depus in Parlament in zilele urmatoare. A urmat aparitia blonda a Elenei Udrea... si din nou atmosfera a devenit plictistoare pana la ora 21:00, cand liderii democratilor au iesit in curte la declaratii de presa.

Emil Boc, flancat de Vasile Blaga si Adrian Videanu, si-a centrat discursul pe victoria la euroalegeri si mai putin pe esecul la referendum. Desi incercau sa afiseze o fata optimista, tensiunea si nemultumirea se citea pe fata democratilor. Dupa discurs, au cantat imnul, s-au auzit aplauze scurte si final. Liderii s-au intors inapoi in biroruile de campanie pentru numaratoarea in paralel a voturilor.