Incercarea PSD de aparare a lui Dan Sova si tergiversarea procedurilor privind incuviintarea cererii DNA de retinere si arestare a acestuia arata ca social-democratii de tem de eventuale denunturi care ar putea duce chiar la caderea actualului Guvern, a afirmat, duminica, la Craiova, senatorul PNL Ovidiu Oprea, potrivit Agerpres.

''Aceasta incercare de tergiversare, de aparare cu orice pret a lui Sova din partea PSD, chiar cu pretul unor abuzuri, este clar ca se face pentru ca se tem de noi denunturi pe care le-ar putea face Dan Sova. Aceste denunturi ar putea sa fie atat de grave, incat chiar sa ajunga sa rastoarne actualul Guvern'', a spus liberalul, intr-o conferinta de presa.

In context, el a facut referire la motivatia CCR in acest caz si a aratat prin decizia Senatului de a nu redacta o hotarare care sa fie publicata in Monitorul Oficial a fost declansat un conflict juridic cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

''In situatia aceasta procedura nu este finalizata. Asta se arata in motivatia CCR si nici nu poate fi finalizata pana in momentul in care Senatul nu redacteaza hotararea. Senatul a redactat un act care se numeste comunicare, ce nu poate fi publicat in MO. Noi, senatorii PNL membri ai Biroului Permanent, am aratat in cadrul sedintei (...) ca ceea ce au facut este un abuz. Cu certitudine stiau ca este nevoie de o hotarare. Noi le-am aratat si in sedinta de plen ce trebuie facut si nu au facut tocmai in ideea de a tergiversa acest caz. Ca atare, in acest moment orice secunda de intarziere a presedintelui Senatului este un abuz in continuare si aceasta hotarare, indiferent cum suna ea, trebuie redactata si publicata in MO'', a sustinut senatorul PNL.

Totodata, el a opinat ca, in ideea ''de a tergiversa cazul'', este posibil ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sa solicite luni ca motivatia CCR, prin intermediul Biroului Permanent, sa fie inmanata Comisiei juridice care va intocmi la randul ei un raport, raport care sa se intoarca la Biroul permanent, iar acesta sa o treaca pe ordinea de zi a plenului.

''Este clar o varianta prin care ar reusi tergiversarea pentru inca o saptamana sau doua a acestui caz care are miza foarte mare. In aceasta situatie, plenul Senatului ar putea, de exemplu, sa faca un lucru foarte grav si anume sa solicite un nou vot pentru cererea de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova. Iarasi ar fi un abuz. Desigur, senatorii PNL vor vota pentru cererea de incuviintare asa cum au facut-o si data trecuta'', a adaugat Oprea.

In acelasi timp, liberalul a aratat ca ar mai fi posibil sa fie redactata o hotarare de respinge a cererii, ''asa cum s-au exprimat in numeroase randuri liderii PSD si domnul Tariceanu'', caz in care grupul PNL va sesiza CCR.

''In viziunea noastra exista o singura interpretare constitutionala a votului dat de senatori si anume pentru incuviintarea stipulata in cererea DNA. Acest demers il consideram de natura sa rastoarne situatia si CCR sa arate ca nu putem sa luam o decizie pe baza unei legi neconstitutionale, asa cum a fost interpretarea la vremea respectiva a presedintelui Senatului si in cel mai scurt timp sa indreptam articolele neconstitutionale din proprie initiativa'', a mai spus Ovidiu Oprea.