Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, sustine ca nu este interesat de declaratiile social-democratilor din ultimele zile, si nici de "tiganeala de partid", avand alte treburi in prezent.

Intrebat de jurnalisti, vineri, ce parere are despre scandalul PSD din ultimele zile si despre unele afirmatii ale unor social-democrati care il vizau in mod direct, Radu Mazare a raspuns: "Nu ma intereseaza ce zice ala, nici ce zice celalalt, nici tiganeala de partid. Am alta treaba acum. Restul nu comentez", relateaza Mediafax.

Mazare a recunoscut ca in prezent pentru el este mai important proiectul legat de pagina de Facebook a Primariei Constanta, de care se ocupa in mod direct si pe care doreste sa o lanseze saptamana viitoare decat ceea ce se intampla in PSD.

***

Deputatul PSD Sebastian Ghita afirma, intr-o declaratie data publicitatii joi, dupa sedinta conducerii PSD, ca e momentul ca Ion Iliescu sa se retraga si ca ar trebui si ca toti cei cu probleme sa fie suspendati din partid, enumerandu-i pe Mazare, Constantinescu, Duicu, Pendiuc, Mocanu, Hrebenciuc.

Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova au fost exclusi din PSD, in urma sedintei de joi a Comitetului Executiv National al partidului.

Ulterior, intr-o emisiune televizata, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a sustinut ca "Victor Ponta trebuie sa plece acasa" si ca nu se va opri pana nu face "un grup parlamentar" sa schimbe actualul guvern.

"N-am sa ma opresc pana n-am sa fac un grup parlamentar sa schimb acest guvern incompetent. Victor Ponta trebuie sa plece acasa. (...) Am sa ma ocup si am sa fac toate demersurile pana cand acest om va pleca si din fruntea Guvernului si din PSD", a sustinut el.

Vineri, senatorul Mircea Geoana a renuntat, in urma excluderii din PSD, la functia de Inalt reprezentant al primului-ministru, aratand ca a fost o functie in mare masura formala, pe care a acceptat-o "din dorinta de a da un pic de credibilitate" actiunii Guvernului. El a adaugat ca nu va contribui deliberat la caderea Guvernului Ponta, dar ca guvernarea PSD nu va mai dura, aratand ca exista un dicton vechi potrivit caruia "castigatorul ia totul".

Geoana a mai spus ca face apel la "pesedistii adevarati sa-si ia partidul inapoi" si sa-si aleaga o alta conducere, nu "fratia banului Ponta-Ghita-Dragnea", aratand ca, in caz contrar, va gandi o platforma a unei stangi moderne, autentice si democrate.

Tot vineri, deputatul Sebastian Ghita a anuntat ca demisioneaza din PSD, el precizand ca a avut anterior o discutie cu liderul formatiunii, Victor Ponta.

"Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dansului. Am avut o discutie serioasa despre evenimentele politice din ultima perioada. (...) Mi-a spus ca declaratiile pe care le-am dat sunt corecte, dar ca nu pot sa am initiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am inteles punctul sau de vedere si am hotarat sa demisionez din PSD!", a afirmat Sebastian Ghita, intr-o declaratie de presa.