Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, considera ca diaspora a constituit un punct slab al PSD si al guvernarii social-democrate, apreciind ca partidul nu a dat atentia cuvenita relatiilor cu romanii care lucreaza in strainatate.In plus, Iliescu spune ca partidul trebuie sa faca o "analiza serioasa in legatura cu organizatiile de partid, structurile de partid".

Ion Iliescu in sectia de votare la alegerile prezidentiale 2014 primul turFoto: Agerpres

"Diaspora a fost un punct slab al PSD si al guvernarii noastre. Sigur ca s-a produs si un exod masiv de romani din strainatate, si contactele cu tara in general au fost delicate, dificile si mai ales contactele politice. Cred ca partidul nu a dat atentia cuvenita relatiilor cu ... S-a ajuns la 3 milioane de romani care au plecat din tara, si care lucreaza in conditii dificile, grele. Cred ca a fost o slabiciune ca nu a dat o atentia cuvenita unei legaturi si politice dincolo de legaturile cuvenite cu ambasadele, cu structurile de stat", a declarat fostul presedinte la B1 TV citat de Agerpres.

Pe de alta parte, a adaugat Ion Iliescu, partidul trebuie sa faca o "analiza serioasa in legatura cu organizatiile de partid, structurile de partid". "E un partid mare, care are o experienta indelungata. (...) Cred ca munca politica de partid a fost, nu zic ignorata, dar nu a constituit un suport substantial al guvernarii si comunicarea conducerii partidului cu organizatiile cu masele de partid, a avut de suferit. Cred ca e nevoie de o analiza foarte serioasa, din care sa se traga toate concluziile necesare", a apreciat presedintele de onoare al PSD.