Primarul clujean Emil Boc a declarat, miercuri, ca spera ca fuziunea dintre PNL si PDL sa fie contestata si sa nu se ajunga intr-adevar la acest rezultat, el adaugand ca o solutie mai buna ar fi fost o alianta intre cele doua partide, in interiorul careia acestea sa-si poata pastra identitatea, anunta Mediafax.

Emil Boc a fost intrebat miercuri, intr-o conferinta de presa, daca va recurge la ordonanta 55 si va alege PMP, in contextul in care joi expira termenul in care pot fi depuse contestatii la Tribunalul Bucuresti privind fuziunea PNL - PDL.

"Am spus ca nu voi utiliza ordonanta nedemocratica si abuziva a PSD pentru a ma da drept exemplu pe mine ca sa justifice ei furtul de primari pe care l-au facut. Viata merge inainte si voi vedea. Oricum sper ca decizia sa fie contestata si sa nu se ajunga la partea finala de fuziune pentru ca eu raman la parerea ca cea mai buna solutie ramanea alianta dintre PNL si PDL", a spus Boc.

Fostul presedinte al PDL a adaugat ca "oricine" poate contesta actul fuziunii si a declarat ca este foarte posibil sa fie depusa o asemenea constestatie deoarece "foarte multi sunt nemultumiti de aceasta fuziune". Boc insa a negat ca ar dori sa depuna el insusi o contestatie a fuziunii, spunand ca are "alte preocupari in acest moment".

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis in data de 6 octombrie cererea privind fuziunea prin contopire dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat Liberal. Potrivit deciziei tribunalului, noua formatiune rezultata in urma fuziunii, Partidul National Liberal, va fi inregistrata in registrul special si se dispune radierea din acest registru a celor doua partide care au fuzionat, PNL si PDL. Decizia nu a fost definitiva si poate fi atacata cu apel.

Reprezentantii PDL si PNL au aprobat pe 26 iulie, in unanimitate, intr-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire si statutul noului partid, iar pe 5 august au depus documentele la Tribunalul Bucuresti.