Klaus Iohanis, candidatul ACL la presedintie, a declarat marti intr-un interviu pentru HotNews.ro ca Tudor Chiuariu, condamnat penal definitiv, isi va pierde statutul de membru al noului PNL dupa ce in statutul partidului rezultat din fuziunea cu PDL a fost introdusa o prevedere in acest sens. Iohanis a refuzat insa sa ii ceara public demisia lui Chiuariu din partid si din Parlament.

Discutia dintre Klaus Iohanis si reporterii HotNews.ro:

Rep: De ce dl Tudor Chiuariu ramane in PNL si Parlament desi este condamnat definitiv?

Klaus Iohanis: Acest lucru trebuie stabilit foarte clar, lamurit, dar dupa campanie.

Rep: A fost lamurita in justitie. Are o sentinta penala definitiva.

Klaus Iohanis: Aceasta chestiune, ca si alte chestiuni, va fi definitiv lamurita in momentul in care se finalizeaza inregistrarea noului PNL, care are o prevedere foarte clara: cine are o condamnare penala definitiva e decazut din oficiu din dreptul de membru PNL.

Mai avem 5 zile pana cand avem o decizie in instanta, daca nu se face o contestatie. Si atunci vom avea lucrurile foarte clare. Nu trebuie sa facem o discutie publica tocmai pentru a nu pune pe nimeni in situatia sa discutam este, nu este. Am introdus in statut: cine are o condamnare, nu mai este in partid.

Rep: Ca manifestare de vointa reformista personal m-as fi asteptat de la un candidat ar trebui sa spuna un lucru simplu: Ai o condamnare penala, eu ca presedinte de partid nu-ti mai pot acorda sustinerea si-ti cer demisia. Vi se pare rezonabil?

Klaus Iohanis: Mi se pare rezonabil. O voi spune in partid. Datoria mea de presedinte de partid este sa fac sa fie respectat statutul.

Reamintim ca Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv in ianuarie 2014 la 3 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana.

Interviul a fost realizat cu echipament NIKON

Citeste si: