Candidatul ACL Klaus Iohannis a declarat marti, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca scandalul ofiterului sub acoperire in care este vizat premierul Victor Ponta afecteaza imaginea Romaniei in afara si ca "am reusit, noi, Romania, sa ne facem inca o data de ras".

Klaus Iohannis in studioul HotNewsFoto: Hotnews

Intrebat cum evalueaza impactul extern al scandalului si daca sunt afectate institutii precum presedintia, SIE sau Guvernul, Iohannis a raspuns:

"Din pacate, toti au de suferit pentru ca, iarasi, a nu stiu cate oara, am reusit noi, Romania, sa ne facem de ras. Ati mai auzit de vreo tara in care unul din candidati, si prim-ministru fiind, a fost acuzat ca e ofiter acoperit sau ca nu si-a declarat ce a facut in inainte de a intra in campania electorala ce a facut in viata lui", a declarat liderul PNL.

Iohannis a explicat ca este afectata imaginea Serviciului de Informatii Externe, inducandu-se nesiguranta atata in colaborarile internationale cat si o nesiguranta in cadrul serviciilor.

"Este vorba de niste servicii care sunt create pentru a veghea la integritatea si securitatea statului roman, aceste intitutii au colaborari internationale, acum probabil ceilalti isi pun intrebarea <> Nu numai ca se induce o nesiguranta in colaborarile internationale, se induce o nesiguranta in cadrul serviciilor, lucru pe care presedintele ar fi trebuit sa le evite", a aratat Iohannis.

Interviul a fost realizat cu echipament NIKON

Citeste si: