Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a precizat luni, intr-o conferinta de presa, ca un primar clujean, un viceprimar si 9 consilieri locali au trecut pana in prezent de la PNL la PSD, in baza OUG 55/2014.

"In acest moment, domnul primar Fartan Ioan de la Sanmartin, impreuna cu viceprimarul si cu cei 6 consilieri locali, au trecut de partea PSD. A fost optiunea dansilor si le multumesc ca au facut acest pas, fiindca, asa cum in 2012 au candidat pe listele USL, putem inainte sa mergem pentru a pune in practica proiectul pe care dansii il au la nivelul comunei, dar si alte lucruri pe care le avem de pus in practica ca proiecte in continuare din partea USL, fiindca oamenii au crezut in aceasta constructie politica (...) Cu siguranta ca o sa mai fie consilieri locali. Mai e un consilier local din Floresti care a venit inspre PSD si doi consilieri locali din comuna Cornesti", a afirmat Remus Lapusan.

Presedintele PSD Cluj a mai spus ca nu se fac niciun fel de presiuni asupra alesilor locali de a trece la social-democrati. "Nu cumparam pe nimeni, nu presam pe nimeni, nu avem nici un motiv sa facem asta. Cine vrea sa vina, vine, cine nu, nu", a subliniat Remus Lapusan.