Seful demisionar al SIE, Teodor Melescanu, si-a depus marti la Biroul Electoral Central candidatura la presedintia Romaniei, spunind ca "am decis in mod foarte responsabil sa imi prezint candidatura pentru cea mai inalta functie in stat. Melescanu, care si-a depus candidatura in ultima zi prevazuta de lege si care nu a explicat cum si-a strins semnaturile necesare, a spus ca nu il impiedica nici o lege sa candideze.

"Sunt hotarat sa o fac cu intelepciune si profesionalism. Voi depune toata energia pentru ca Romania sa revina la o stare de normalitate, prin legalitate. Parlamentul cu guvernul si presedintele sa colaboreze, dar prin prevederi legale, nu prin vointa unica a unei persoane, o tara normala in care sa nu fim ocupati doar de a ne omori unii pe ceilalti", a adaugat Melescanu.

"Am considerat ca am muncit prea mult ca SIE sa fie perceput ca o sutrctura apolitica, care nu se implica in niciun fel in politica din Romania, am considerat ca intai sa imi dau demisia. Am spus in mai multe ocazii ca daca mi se face o oferta de a candida o voi lua in calcul, a mai spus Melescanu.