Fostul ministru al Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, va prelua presedintia Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, inlocuind-o astfel de Rodica Nassar (PSD), premierul Victor Ponta precizand, miercuri, ca aceasta modificare are la baza o intelegere intre liderii grupurilor parlamentare, informeaza Mediafax.

Eugen NicolaescuFoto: Hotnews

"Sigur ca da, a fost o intelegere semnata de toti liderii de grup, inclusiv de liderul de grup de la PNL. Asta e treaba liderilor de grup, ei au negociat, au semnat documentele cutumiare si lucrurile merg mai departe", a confirmat Ponta informatiile aparute despre plecarea lui Eugen Nicolaescu de la sefia Comisiei de Buget la sefia Comisiei de Sanatate.

Potrivit unor surse parlamentare, aceasta mutare a fost stabilita inainte de alegerile parlamentare, PSD fiind formatiunea care si-a dorit presedintia Comisiei de Buget, in baza faptului ca un partid aflat la guvernare ar trebui sa aiba presedintiile a cel putin doua comisii importante - Buget-Finante si Juridica.

Sursele citate au aratat ca plenul Camerei trebuie sa voteze mai intai mutarea lui Eugen Nicolaescu de la Comisia de Buget-Finante la cea de Sanatate, urmand ca apoi sa fie votat ca presedinte in cea de Sanatate.