Partidul National Liberal a finalizat textul motiunii de cenzura, urmand ca in perioada 12-18 mai sa o depuna pentru declansarea procedurilor parlamentare de prezentare, dezbatere si supunere la vot, anunta Eugen Nicolaescu, vicepresedinte al PNL, intr-un comunicat.

"PNL a decis ca motiunea de cenzura sa cuprinda teme majore pentru societatea romaneasca, pe care Guvernul Ponta refuza sa le trateze cu prioritate, precum incurajarea mediului de afaceri si intarirea rolului proprietatii private. In acelasi timp, si problema coruptiei este un subiect important, in conditiile in care asistam la proliferarea acestui fenomen si la cresterea ingrijoratoare a cazurilor de baroni acuzati de fapte de coruptie, dar protejati public de conducerea PSD in disputa cu justitia, un lucru complet inacceptabil intr-o societate democratica", se arata in comunicat.

"Este important ca pe baza textului motiunii sa aiba loc o dezbatere foarte serioasa in Parlament, astfel incat romanii sa fie informati despre modul dezastruos in care guverneaza Cabinetul Ponta III si despre solutiile propuse de catre liberali. Avem incredere ca tot mai multi parlamentari au inteles ca demersul PNL este in interesul legitim al cetateanului roman si vor putea sa-si dea votul pentru oprirea unei teleguvernari. Consideram ca situatia tarii se degradeaza extrem de grav in fiecare zi in care Guvernul Ponta este in functie si este nevoie de eforturi comune pentru a stopa o asemenea guvernare", mai afirma Nicolaescu, fostul ministru al Sanatatii.

Atat PDL, cat si PMP au anuntat ca vor sustine o motiune de cenzura depusa de PNL.

"Sustinem orice masura de opozitie contra Guvernului Ponta, chiar daca vine din partea PNL. Ne bucura faptul ca macar in declaratii deocamdata liderul PNL da semne ca ar vrea sa revina pe calea cea buna, asteptam si aceste fapte. Deocamdata faptele din trecut il trag in jos pe domnul Antonescu, ma refer la ce s-a intamplat in vara lui 2012. Dar daca va fi sa fie motiune de cenzura contra Guvernului Ponta, o vom sustine, o vom sprijini", a precizat Catalin Predoiu in urma cu doua saptamani.

La randul sau, Partidul Miscarea Populara "considera ca reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit sunt doua masuri vitale pentru economie, care ar reprezenta o gura de oxigen pentru companiile si persoanele sufocate de taxele aberante introduse de Guvernul Ponta. Desi le-a lansat in spatiul public cu mult timp in urma, premierul a evitat pana acum aplicarea acestor prime masuri de relaxare fiscala din mandatul sau, ceea ne poate duce la concluzia ca a fost vorba doar de o perdea de fum pentru a acoperi avalansa de taxe si impozite noi sau majorate. De aceea, salutam si sustinem initiativa liberalilor de a sanctiona o eventuala neaplicare a acestor masuri pana la 1 mai", se arata in comunicatul PMP remis HotNews.ro.