Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca a ramas "marcat" de drama lui Ionut, baietelul de 4 ani ucis de caini in Capitala, relateaza Mediafax. "Am ramas marcat de drama lui Ionut. Dupa ce am vazut ieri poza lui Ionut, sunt marcat ce splendoare de copil si ce se poate intampla", a afirmat presedintele Basescu.

Traian Basescu a facut aceasta declaratie, la iesirea de la Spitalul Universitar, de unde au fost externate fiica si nepoata sa.

Presedintele Traian Basescu a facut apel marti la Guvern sa emita o OUG prin care sa stabileasca "un termen scurt sau rezonabil" in care persoanele care doresc sa adopte cainii maidanezi, iar animalele neadoptate in acest termen sa fie eutanasiate.

"Nu trebuie sa mai asteptam sa mai moara un copil, sa mai fie un om sfasiat de caini ca sa intelegem ca trebuie sa luam aceasta masura. Guvernul trebuie sa emita Ordonanta de Urgenta pe tot teritoriul, sa se dea termen pentru adoptarea cainilor, iar cei neadoptati vor trebui eutanasiati. Nu putem pune cainii mai presus de oameni", a spus Basescu.

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la inceputul sedintei Guvernului, ca problema cainilor fara stapan este intr-adevar grava si nu mai poate fi uitata, el precizand ca legea pe aceasta tema este in Parlament si spera ca in urmatoarele zile sa se gaseasca "solutia corecta".