Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sulina, ca Romania inregistreaza de doi ani crestere economica, iar prin parteneriatele pe care le are, tara noastra vrea sa ajunga din urma tarile care au ramas in capitalism dupa cel de-al doilea razboi mondial. Seful statului a facut aceasta declaratie sambata dimineata, la intalnirea pe care a avut-o la Sulina cu copiii si tinerii de etnie romana care traiesc in afara granitelor, participanti la Programul de tabere "ARC" 2013.

"Romania e o tara care prin parteneriatele pe care le are vrea sa ajunga din urma tarile care au ramas in capitalism dupa cel de-al doilea razboi mondial. Indiferent de ce critici vedeti la adresa Romaniei, Romania este o tara care de doi ani are o crestere economica. Anul acesta va fi cel de-al treilea an de crestere economica, e drept nu foarte mare. Acum, marea noastra problema este cand se relanseaza economiile celorlalte tari, pentru ca economia Romaniei depinde de cea a Frantei, Marii Britanie si nu numai", a afirmat presedintele, potrivit Agerpres.

Seful statului le-a prezentat tinerilor, pe scurt, situatia economica a Romaniei, amintind ca pentru acest exercitiu bugetar Romania are alocata suma de 32 de miliarde de euro pentru dezvoltarea tarii, iar pentru perioada 2014-2020 - 40 de miliarde de euro.

Presedintele Traian Basescu i-a asigurat pe participantii la intalnire ca Romania va pastra traditia taberelor pentru tinerii care traiesc in afara granitelor tarii si si-a exprimat bucuria ca anul acesta pentru prima data la aceste evenimente participa si tineri din Kazahstan, acolo unde exista o comunitate de circa 20.000 de romani.