Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marti, ca libertatea de exprimare in PDL a fost intotdeauna permisa, ca discutiile din partid privind unele excluderi nu au legatura cu Miscarea Populara si ca, daca se va infiinta un partid al Fundatiei, este necesara o colaborare intre PDL si acest partid, transmite Mediafax.

"Daca electoratul va semna pentru infiintarea partidului, probabil ca intr-o luna se pot depune documentele, insa asta o stiu cei de la Miscarea Populara", a spus Udrea, care a negat ca ar merge intr-o luna la acest partid.

Ea a mai spus ca "libertatea de exprimare in PDL a fost intotdeauna permisa" si nu crede ca este o legatura intre ceea ce s-a intamplat in PDL cu ceea ce este la Miscarea Populara. "Nu cred ca ar trebui sa legam ce se intampla in PDL cu ceea ce se intampla la Miscarea Populara, in sensul in care nu cred ca sanctionarea sau nesanctionarea unor membri ar trebui sa aiba legatura cu construirea partidului Miscarii Populare. Dar, daca acest partid se construieste, din punctul meu de vedere, este necesara o colaborare cu acest partid, intre PDL si Miscarea Populara, asa cum PDL ar trebui si colaboreaza cu Forta Civica, cu PNTCD", a apreciat Elena Udrea.

Ea a mentionat ca PDL trebuie sa aiba "o preocupare in a deveni catalizatorul dreptei romanesti", pentru ca "nu exista partid mai puternic, cu structuri mai bine construite in teritoriu decat PDL".

Udrea vorbit si despre orgoliile liderilor de dreapta si despre un candidat comun pentru prezidentiale. "Este o realitate pe care nimeni nu o mai contesta, liderii de centru-dreapta sunt de regula foarte orgoliosi. Fiecare crede ca poate sau ca poate el insusi sa fie cel care sa conduca un proiect unic al dreptei romanesti", a spus Elena Udrea.

Ea a aratat ca este important sa fie gasit un candidat credibil pentru prezidentiale. "Daca ne decidem ca mergem cu un candidat comun la prezidentiale, atunci conteaza mai putin cine cu cine s-a certat. Important este sa gasim candidatul cel mai credibil, care sa fie capabil sa atraga cel mai puternic segment de electorat si cu totii sa sprijinim acel candidat pentru a avea sanse la alegerile prezidentiale din 2016. Altfel, stanga castiga detasat de pe acum", a adaugat Udrea.

Elena Udrea: Lucrurile s-au calmat in PDL, sa punem umarul ca la europarlamentare sa avem macar cat in 2012

Elena Udrea a mai declarat marti ca in PDL au fost suficiente nemultumiri care au generat o "stare de agitatie", insa crede ca "lucrurile s-au calmat", iar partidul trebuie sa fie capabil sa castige la europarlamentare "macar cat a luat la parlamentarele din 2012".

"Sunt framantari specifice unui partid care a trecut in opozitie, specifice unui partid care a pierdut alegerile si care a trecut si prin alegeri interne cu contestarile pe care le stiti. Au fost suficiente nemultumiri cat sa genereze aceasta stare asa de agitatie, insa eu cred ca lucrurile s-au calmat, adica am decis cu totii ca PDL trebuie sa fie sustinut in acest moment si trebuie sa punem umarul dincolo de nemultumirile personale la a reconstrui un PDL capabil sa castige la europarlamentare macar cat a luat la parlamentarele din 2012", a spus Udrea.

***

Vineri, la evenimentul organizat de conducerea PDL la Cluj pe teme de administratie publica locala, taberele din interiorul partidul au cazut la pace. Potrivit unor surse Hotnews.ro Elena Udrea, Vasile Blaga si Emil Boc au discutat despre reconsolidarea si proiectele partidului in Opozitie.

Blaga, Udrea si Boc au facut o pace temporara, dupa ce ultimele luni au fost marcate de razboaie subterane in partid. Dupa ce a pierdut sefia partidului la congres, Elena Udrea ar fi incercat chiar ruperea unei factiuni din PDL, incercare soldata cu un esec.

Totodata, aceleasi surse au explicat pentru HotNews.ro ca in partid se incearca acum instalarea unui armistitiu temporar, care ar putea fi insa dinamitat din nou de alcatuirea listelor pentru alegerile europarlamentare. Si asta pentru ca in partid exista mai multi doritori decit locuri eligibile (vezi aici un articol HotNews.ro).

Daca rezultatul la europarlamentare va fi unul slab, este posibil ca factiunile nemultumitilor sa ceara congres extraordinar pentru inlocuirea lui Vasile Blaga cu Emil Boc.