Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat sase luni din partid, in urma declaratiilor critice ale acestuia la adresa conducerii democrat-liberalilor, a decis luni Biroul Politic al PDL, au declarat, pentru HotNews.ro, surse politice. Aceleasi surse sustin ca printre contestatarii lui Preda s-au numarat Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Liviu Negoita si Radu F. Alexandru. Presedintele PDL Vasile Blaga a confirmat suspendarea pentru sase lui a lui Cristian Preda. "Personal, eu am propus-o", a afirmat Blaga.

"Solutia, votata cu patru abtineri, dintre care trei doreau excluderea, a fost aceea de a-i fi suspendata calitatea de membru pentru o perioada de sase luni", a explicat presedintele PDL, Vasile Blaga.

  • Cristian Preda, reactie pe blog E o hotarare nedreapta. Iau in considerare posibilitatea de a contesta decizia. Reprosurile care mi-au fost adresate au fost foarte diverse: de la ideea ca, atunci cand am fost prim-vicepresedinte, nu am fost solidar cu PDL, pana la reprosul ca mi-am declarat publci tristetea pentru retrogradarea Rapidului, s-a spus aproape tot ceea ce poate concepe o minte omeneasca.

In spatele usilor inchise lui Preda, democrat liberalii i-au reprosat lipsa proiectelor si a activitatii in favoarea partidului."I s-a cerut sa spuna ce a facut pentru partid in afara de faptul ca l-a criticat, unde a fost in perioada campaniei la alegerile generale", au explicat surse participante la discutii.

Cristian Preda a participat la sedinta PDL pentru a-si exprima punctul de vedere. "Am uzat de dreptul la aparare care e prevazut in Statut. Mi-au fost aduse mai multe acuzatii si am incercat sa raspund, in masura posibilului, la ele. Am spus ca nu voi pleca in niciun fel capul.

Cred ca trebuie sa ne aparam principiile pana la capat si sa respectam reguli, indiferent ca suntem membri simpli sau suntem in conducerea unui partid. Decizia se va lua acum, pentru ca se va discuta doar acum, dupa ce am ascultat criticile si am raspuns reprosurile care mi-au fost adresate'", a declarat Preda, la iesirea de la sedinta BPN al PDL.