Cei patru liberali membri ai Comisiei de ancheta privind interceptarile telefonice ale magistratului Corneliu Barsan, judecator la CEDO, au demisionat marti, a declarat Sorin Iliesiu, unul dintre senatorii demisionari, pentru Agerpres. Liberalul Sorin Rosca Stanescu, care a demisionat din comisie, sustine ca social-democratii au refuzat audierea judecatorului in forul senatorial.

Cei 4 membri liberali ai comisiei sunt Sorin Rosca Stanescu, care era vicepresedinte al acestui for, Corneliu Dobritoiu, Victor Ciorbea si Sorin Iliesiu.

"Doi dintre principalii initiatori, eu, in calitate de vicepresedinte (al comisiei - n.red), si dl Corneliu Dobritoiu, precum si ceilalti doi membri (liberali - n.red) Victor Ciorbea si Sorin Iliesiu ne-am dat demisia din comisia speciala de ancheta pe care am initiat-o pentru ca a devenit evident ca partenerii nostri, in special cei din PSD, au misiunea de a o ingropa. (...) Nu stiu ce se ascunde in spatele inregistrarii ilegale a magistratului Corneliu Barsan si a sotiei acestuia. (...) Colegii din PSD refuza sa faca primul gest normal intr-o comisie: sa audieze persoana respectiva. (...) Colegii de la PSD nu au fost de acord sa il chemam pe profesorul Barsan', a declarat Sorin Rosca Stanescu pentru Antena 3.

Senatul a infiintat o comisie de ancheta privind interceptarea in baza unui mandat de siguranta nationala a convorbirilor telefonice ale magistratului Corneliu Barsan, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Comisia este condusa de senatorul social-democrat Georgica Severin.