Fundatia "Miscarea Populara" si-a lansat duminica, propunerea de platforma - program, la care sustinatorii sunt invitati sa aduca sugestii si completari. Finalizarea programului va fi realizata dupa analiza propunerilor care vor fi transmise de simpatizantii care s-au inscris in grupurile de lucru, informeaza reprezentantii Miscarii Populare, intr-un comunicat.

Fundatia "Miscarea Populara" lanseaza in dezbatere publica, pe site-ul www.miscareapopulara.eu, o serie de elemente de raspuns, precum si o serie de teme de reflectie. Procedura de trimitere a sugestiilor este disponibila pe site-ul Fundatiei. Aderentii sunt invitati sa adauge teme si propuneri de ordin general, pentru fiecare dintre cele douasprezece domenii de activitate, pana la data de 21 aprilie 2013.

Platforma-program, postată duminică pe site-ul fundaţiei, cuprinde următoarele domenii de activitate: etica şi introducerea elementelor de etică în legislaţie şi în toate politicile şi deciziile autorităţilor; familia, sănătatea, egalitatea de oportunităţi şi schimbări demografice; dezvoltarea şi modernizarea mediului rural; justiţia şi punerea cetăţeanului în primul plan, subsidiaritatea şi întărirea capacităţii cetăţeanului de a acţiona; economia, mediul de afaceri, pieţele muncii, inovare şi finanţe; administraţie publică, cheltuieli publice, protecţia socială; societatea şi cultura; agricultura, mediul, resurse naturale, amenajarea teritoriului şi energia; educaţia, cercetarea, tineretul şi sportul; coeziunea economică şi socială: adaptabilitatea României într-o lume a schimbărilor în mare viteză; libertatea în epoca internetului; politica externă, apărarea şi securitatea.