Primarul PDL din localitatea braileana Surdila Greci, Ionel Meirosu, a primit de la Guvernul Ponta un BMW 320, unul dintre zecile autoturisme de lux confiscate de Fisc si ajunse in proprietatea statului. "Mi-au sclipit ochii in cap cand am vazut BMW-ul. USL-ul ma iubeste, chiar daca sunt PDL-ist", a spus Meirosu, el fiind singurul primar democrat-liberal din Romania caruia guvernul USL i-a "darui" un bolid, relateaza Gandul. Edilul a admis insa ca s-a "bucurat degeaba", intrucat "masina are niste probleme" si sta acum in garaj.

Zeci de autoturisme de lux - marci ca Audi, BMW, Mercedes, dar si Bentley -, ce au confiscate de Fisc, au intrat in proprietatea statului, ajungand in ministere, consilii judetene sau primarii, scrie Infobraila. In anul 2012, statul a confiscat 200 de masini, care au ajuns pe in curtea Guvernului Romaniei, iar Secretariatul General a decis cate dintre acestea se scot la licitatie si cate se pastreaza.

Comisia interministeriala pentru repartizarea bunurilor confiscate de Fisc este condusa de Andrei Rizoiu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, sustinut de PSD. Si in mandatul lui Emil Boc repartizarile au fost facute pe criterii strict politice, Clujul fiind in topul destinatiilor autoturismelor confiscate, mentioneaza Infobraila.

Potrivit sursei citate, in judetul Braila s-au repartizat doar doua autoturisme, din cele 55 repartizate in sedinta de guvern din 22 noiembrie 2012. Primarul PDL al comunei Surdila Greci, Ionel Meirosu, este singurul edil democrat-liberal din Romania caruia guvernul USL-ul i-a facut un astfel de cadou, dupa ce a depus o cerere la data de 1 octombrie 2012. Meirosu are acum in curtea primariei un BMW 320, cu un grad de uzura de 40%.

"Mi-au sclipit ochii in cap cand am vazut BMW-ul. USL-ul ma iubeste, chiar daca sunt PDL-ist.Dar mi-am cam luat-o, masina are niste probleme. Nu stiu exact ce fel de probleme. L-am adus de la Suceava, l-am tinut doua ore in fata Primariei si apoi in garaj. O sa il repar, depinde de costuri. Din pacate, m-am bucurat degeaba si apoi m-am desumflat. Nu stiu ce zic satenii, ca eu nu am pus masina la expozitie. Erau numai masini de lux, ce era sa fac, m-am ales cu un BMW", a declarat pentru Infobraila primarul Meirosu.