Partidul Democrat Liberal va initia o noua modificare a Statutului senatorilor si deputatilor dupa ce plenul Parlamentului va vota raportul la cererea de reexaminare a sefului statului pe acest document, a declarat, luni, liderul PDL, Vasile Blaga, citat de Agerpres.

"Nu avem ce contesta in acest moment. O sa discutam acest subiect in Biroul Permanent National. Deocamdata asteptam, practic, ca Parlamentul sa voteze raportul comisiei de Statut care se pronunta asupra cererii de reexaminare a presedintelui. Dupa care noi vom propune o initiativa legislativa de modificare a Statutului pentru ca raman inca trei puncte in suspans. Aceste aspecte le voi comunica dupa sedinta BPN", a spus presedintele PDL, inainte de sedinta de Birou Permanent National al partidului.

Parlamentul a decis joia trecuta sa retrimita la comisia parlamentara de specialitate cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu privind Statutul deputatului si al senatorului, cu termen de o saptamana. De asemenea, Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului vor trebui sa dea un aviz pe Statut. Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a sustinut la momentul dezbaterilor din Parlament ca textul Statutului contine totusi anumite aspecte care nu sunt agreate de parlamentarii democrat-liberali, acestia intentionand sa initieze o noua modificare a acestuia in vederea eliminarii prevederilor care instituie asa-numita ''super-imunitate''.