Deputatul de Suceava Cezar Cioata a demisionat din PPDD si a trecut la grupul parlamentar al Partidului Conservator. Anuntul a fost facut luni, in plenul Camerei Deputatilor, de catre liderul grupului PC, Bogdan Ciuca. Este al treilea parlamentar pe care PPDD il pierde de la inceputul anului, dupa ce deputatul Ioan Moldovan a demisionat iar senatorul Antonie Solomon a fost exclus. Surse politice sustin ca mai multi parlamentari ai PPDD sunt in tratative cu PC.

"PC poarta negocieri cu mai multi deputati si senatori ai PPDD, insa demisia acestora si inscrierea in Partidul Conservator va fi anuntata treptat. Miza este destructurarea partidului lui Diaconescu in Parlament, iar PC este dispus sa-si ingroase grupurile parlamentare", au explicat sursele citate.

"Incepand de astazi domnul deputat Cezar Cioata activeaza la grupul parlamentar al PC", a anuntat, in plenul Camerei Deputatilor, liderul grupului PC, Bogdan Ciuca.

Cezar Cioata a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr.35 Suceava, colegiul uninominal nr.9, si a candidat sub sigla PPDD.

Un alt deputat PPDD a parasit partidul la mijlocul lunii ianuarie si s-a inscris in PPDD. Ioan Moldovan, ales deputat de Cluj din partea PPDD la alegerile din 9 decembrie a declarat ca demisionat din functie pentru ca "nu se mai regasea" in partidul lui Dan Diaconescu. Moldovan a fost numit in functia de prim-vicepresedinte al PC Cluj.

De precizat este ca in urma alegerilor parlamnetare din 9 decembrie 2012, PC a obtinut 13 deputati. De la inceputul anului Ioan Moldovan de la PPDD si Mircea Irimie de la PDL s-au inscris in PC.