Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pana, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca amendamentele depuse la legea bugetului sunt "care de care mai descreierate" si pun la incercare nervii reprezentantilor Guvernului, informeaza Agerpres.

"Acest buget, la care s-a venit cu atatea amendamente care de care mai descreierate, doar sa incerce nervii ministrilor in fata carora se prezentau amendamentele, este realmente un buget de dezvoltare. Dupa ce ne-am tinut de promisiune si am reintregit salarii, si am indexat punctul de pensie, dupa ce trebuie sa ne tinem de promisiune si sa viram prima transa de la imprumut si sa ne tinem de promisiune si sa viram o suma uriasa datorata pierderilor a nenumarate procese, si asta tot datorita guvernului anterior, care nu a respectat legislatia, restul banilor s-a judecat foarte bine, astfel incat bugetul sa fie de dezvoltare", a declarat Doina Pana.

Potrivit ministrului delegat pentru dialog social, aceasta parte de dezvoltare este reprezentata de sumele destinate cofinantarii proiectelor europene, proiecte care pot contribui la o crestere economica si la crearea de noi locuri de munca.

"Este un buget de dezvoltare recunoscut si de partenerii sociali. Rolul meu in guvern este sa asigur pacea sociala. Incerc sa o fac la modul cat mai profesionist, adica sa o fac la modul de preventie, si nu dupa ce s-a elaborat o lege si dupa ce s-a luat o hotarare partenerii sociali sa fie nemultumiti. Legat de acest buget am avut intalniri si cu patronatele si cu sindicatele, am simulat multe variante de salariu minim. La aceasta valoare de 800 de lei au raspuns pozitiv si patronatele si cand s-a construit acest buget au fost consultati absolut toti factorii interesati", a spus ministrul.