Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu afirma, la DIGI24, ca Traian Basescu este reprezentativ pentru generatia sa si este un presedinte foarte bun, dar nu este un model.

"Traian Basescu este reprezentativ pentru generatia din care face si este un foarte bun presedinte. Nu este insa un model, oamenii politici nu trebuie sa fie neaparat modele. Dar ceea ce trebuie sa ramana, valabil in cazul oricarei succesiuni la functia suprema in stat, este pastrarea democratiei, salvgardarea statului de drept, pastrarea si apararea institutiilor democratice, apararea institutiei statului de drept", spune Mihai Razvan Ungureanu, invitat de DIGI24 la emisiunea "Impartial".

In ceea ce priveste conflictele dintre premier si presedinte, Ungureanu afirma ca "Victor Ponta predica in presa europeana intelepciunea si buna intelegere, lucru complet contrazis de ceea ce face in tara. Inclin sa cred ca tot acest joc este o drama ieftina".

"Il las pe dl. Ponta sa se amageasca cu iluzia ca este prim-ministru. Cine conduce de fapt? Oamenii din spatele lui - Dragnea, Antonescu, sunt multi. Nu prea stie prim-ministrul unde sa se uite si ce sa asculte si asta o demonstreaza faptul ca nu stie ce propun ministrii sai Mona Pivniceru si proiectul Legii sigurantei nationale, modificari de care premierul habar n-a avut, alaturi de chestiuni economice care se intampla de asta-vara incoace", a acuzat el.

Candidat din partea Aliantei Romania Dreapta in Colegiul senatorial 1 Arad, el aduce nou in campania sa intalnirile directe cu populatia, vizitele "door-to-door". Oamenii au astfel ocazia sa se intalneasca cu candidatul si "nu ezita sa puna intrebari delicate", spune Mihai Razvan Ungureanu. Un exemplu de intrebare delicata? "Spune-ne ce poti face tu pentru noi". "Exista proiecte majore, pe care am de gand sa le continui, alaturi de edilii locali", este replica lui Ungureanu.

De ce candidatura in Arad si nu in alt oras? Este un oras de dreapta, iar schimbarea orientarilor catre aceasta directie poate porni doar dintr-un centru puternic de dreapta, crede fostul premier.

MRU se considera favorit la colegiul din Arad si recunoaste ca exista o relatie intre imaginea primarului de aici, Gheorghe Falca, si imaginea sa de candidat. Castigul pe merit si pe seama probitatii sociale, prezenta in comunitate, avantajele date acesteia trebuie sa fie insa principalele sale atuuri.

Principalul adversar al ARD nu este Uniunea Social Liberala, ci timpul, spune MRU, "pentru ca alianta a aparut cu nume, imagine, sigla, foarte tarziu, ceea ce implica un efort enorm de prezenta a candidatului, pentru ca imaginea sa sa fie suprapusa cu sigla".