Presedintele Traian Basescu si sotia sa au vizitat, sambata dupa-amiaza, Baile Balvanyos, apoi s-au intors la vila de protocol din statiunea Covasna, seful statului nedorind sa comenteze stenogramele aparute in presa, relateaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu si sotia acestuia, Maria, au vizitat, sambata dupa-amiaza, Baile Balvanyos din judetul Covasna.

Ulterior, seful statului s-a intors la vila de protocol din statiunea Covasna, el sosind cu masina, impreuna cu sotia sa.

Traian Basescu a declarat corespondentului Mediafax ca isi petrece weekendul in judetul Covasna si ca in cursul zilei de sambata a vizitat Baile Balvanyos.

Intrebat despre stenogramele aparute in presa, seful statului a spus ca nu doreste sa comenteze.

Ulterior, el s-a indreptat cu masina spre vila de protocol.

Potrivit unor surse locale, presedintele Traian Basescu a ajuns, sambata in jurul pranzului, in statiunea Covasna, fiind cazat la vila de protocol.

Surse oficiale au precizat ca seful statului se afla intr-o vizita privata, alaturi de sotia lui, Maria Basescu.

Cea mai recenta vizita a presedintelui in zona a avut loc in luna august. Atunci, Traian Basescu si-a petrecut week-end-ul in judetele Covasna si Harghita, impreuna cu sotia sa, Maria, vizitand Lacul Sfanta Ana si Baile Balvanyos.

Traian Basescu a fost interceptat, in septembrie 2010, in timp ce primea informari de la Sorin Blejnar, discutia aflandu-se in dosarul in care fostul sef al ANAF a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru favorizarea infractorului, potrivit site-ului money.ro, care a prezentat vineri o stenograma.

Site-ul citat a publicat stenograma unei discutii intre doua persoane identificate cu initialele S.B. si T. B., despre care sustine ca ar fi fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, si presedintele Traian Basescu.

Ulterior, Administratia Prezidentiala a transmis un comunicat de presa in care preciza ca discutiile dintre presedintele Traian Basescu si fostul sef al ANAF Sorin Blejnar au vizat recuperarea datoriilor catre stat ale companiei Rompetrol, in contextul in care combaterea evaziunii fiscale si colectarea creantelor la bugetul de stat au facut obiectul unei hotarari CSAT din 28 iunie 2010.

Potrivit comunicatului semnat de Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Basescu, recuperarea datoriilor companiei Rompetrol fata de statul roman a constituit si subiect de discutii la cel mai inalt nivel intre presedintele Basescu si presedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, in cadrul celor doua vizite pe care seful statului le-a facut la Astana (Kazahstan) in anul 2010 (2 - 3 martie 2010 si, respectiv, 1 - 2 decembrie 2010), in conditiile in care compania Rompetrol a fost achizitionata de compania KazMunayGas, detinuta de statul Kazahstan.