Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat vineri, dupa sedinta conducerii centrale a partidului, de ce s-a decis demiterea presedintelui organizatiei PNL de la Sectorul 1. Antonescu i-a acuzat pe Andrei Chiliman si pe Vlad Moisescu de tradare, sustinand ca demiterea lor nu are nicio legatura cu sustinerea candidaturii lui Gigi Becali. "Nu a uitat nimeni ce s-a intampla la referendum, cand Chiliman a citit proclamatii de la Dan Andronic sau ucenicii sai. Nu a uitat nimeni cum dl Vlad Moisescu ne-a catalogat pe toti grup infractional", a explicat Antonescu.

Declaratiile lui Crin Antonescu:

  • Am avut reuniunile Biroului Politic Central  si al Consiliului National Executiv, in care s-au definitivat candidaturile PNL pentru parlamentare.
  • Probabil ca sunteti deja la curent cu ultimele decizii luate: am propus BPC demiterea presedintelui PNL Sector 1, Vlad Moisescu, si dizolvarea biroului teritorial Sector 1. Este o propunere care a fost adoptata.
  • De asemenea, demiterea presedintilor si dizolvarea birourilor in organizatiile PNL Mehedinti si Dambovita. Si aceste decizii au fost adoptate cu majoritate de voturi in BPC, apoi, conform statului, au fost inaintate CNEx, care le-au aprobat.
  • S-au facut propuneri de inlocuire si la Sectorul 1 a fost desemnat Eugen Nicolaescu, la Mehedinti - dl Marcel Vela, iar la Dambovita - Mihai Bolintiru.
  • Ineficienta, slaba organizare, incapacitatea de a atrage oameni noi au fost motivele demiterii schimbarilor de la Mehedinti si Dambovita. Indelungata, intensa si binecunoscuta activitate pe care oamenii aflati in fruntea acestei organizatii au desfasurat-o in contradictie cu interesele, deciziile si strategiile PNL. Este de neacceptat ca in vreme ce un intreg partid se mobilizeaza, da o batalie politica, unii dintre noi sa tradeze.
  • Nu a uitat nimeni ce s-a intampla la referendum, cand Chiliman a citit proclamatii de la Dan Andronic sau ucenicii sai. Nu a uitat nimeni cum domnul Vlad Moisescu ne-a catalogat pe toti grup infractional. 
  • Nu poate nimeni sa ignore faptul ca atunci cand se porneste o batalie poti pleca cu tradatori in randurile tale, dar cand ii stie pe toata lumea nu poti continua. Nu avem cum sa dam batalia cu adversari asa de puternici, daca nu avem minimum de corenta. Motivele erau suficiente pentru a cere excluderea lor din partid.