Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, replicand unor afirmatii ale lui Victor Ponta, ca este in Romania, vorbeste destul de bine romaneste si doreste sa-si expuna punctele de vedere in limba romana, care este o limba oficiala a UE, relateaza Mediafax. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca pe omologul sau democrat-liberal, Vasile Blaga, il vor "durea mainile" la Congresul PPE, de la cat va vorbi cu partenerii sai populari, el apreciind ca "e greu cu translator".

Intrebat in legatura cu afirmatiile lui Victor Ponta, Vasile Blaga a raspuns ca nu are nicio dificultate: "Sunt in Romania, vorbesc destul de bine romaneste. Doresc sa-mi expun punctele de vedere clar in limba mea, ca pana la urma este o limba oficiala a UE. Suntem o tara mare".

Victor Ponta a spus marti ca, la nivel european, Congresul PPE este un eveniment important, dar a opinat ca, pentru romani, va conta lansarea candidatilor USL.

"Pentru romani, evenimentul politic este lansarea candidatilor USL, pentru ca oamenii vor sa ne voteze, vor sa stie cine ii va reprezenta in Parlament, mai ales maine si eu si domnul Antonescu vom prezenta principalele idei legate de proiectul nostru de tara pentru 2012-2016", a spus Ponta.

"Domnul Blaga ce sa prezinte maine (miercuri - n.r.), ca o sa aiba probleme, o sa-l doara mainile cat o sa vorbeasca cu partenerii - e greu cu translator langa tine - dar noi maine trebuie sa prezentam romanilor - domnul Antonescu partea care tine de candidatul nostru la functia de presedinte, iar eu prezint ceea ce tine de guvernare", a adaugat Ponta.