Motiunea simpla "Guvernul USL, frana de motor a bugetului" va fi dezbatuta pe 23 octombrie, la ora 10:00, a declarat marti secretarul Camerei Deputatilor, Georgian Pop, dupa sedinta Biroului Permanent, relateaza Agerpres.

Motiunea simpla a grupului parlamentar PDL a fost initiata de 59 de democrat-liberali.

Duminica, fostul ministru de Finante Gheorghe Ialomitianu a anuntat ca PDL va depune, in decursul saptamanii, o motiune simpla pe buget, in care cere depunerea bugetului pe 2013 in Parlament pana la 1 noiembrie, el sustinand ca Victor Ponta este "cel mai incompetent premier" al Romaniei. "Cat de incompetent poate fi cineva care face rectificare si se plange apoi ca nu are bani?", a afirmat Ialomitianu, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al PDL, potrivit Mediafax.

Declaratiile lui Ialomiteanu au fost provocate de afirmatia premierului Victor Ponta, facuta duminica dimineata in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de ProTV, potrivit careia nu exista bani in buget pentru ultimele 45 de zile din an.

Saptamana trecuta, PDL a retras motiunea simpla pe buget pentru a aduce modificari textului, printre acestea si renuntarea la solicitarea demisiei ministrului Finantelor, Florin Georgescu. Motiunea a fost depusa din nou in plenul Camerei, marti.