Vicepresedintele PDL Monica Macovei a declarat, sambata, ca declaratia premierului Victor Ponta referitoare la trecerea CSM si Parchetelor sub control parlamentar este "catastrofala" si incalca separatia puterilor in stat.

"Declaratia este catastrofala, incalca separatia puterilor in stat, si mai atarna o piatra de moara la MCV. Ii aduc aminte lui Victor Ponta, pentru ca se pare ca habar nu are, ca aceasta propunere incalca separatia puterilor in stat, acest principiu fiind de esenta democratiei", a declarat Monica Macovei, citata de Mediafax.

Macovei a spus ca Victor Ponta a spus "o noua prostie, gafa" si ca "iar ne-a facut de ras".

"A spus o noua prostie, o noua gafa si iar ne-a facut de ras, pentru ca nu a spus-o singur in baie, a spus-o la o reuniune a prim-ministrilor din statele europene si ne-a aratat, inca o data, ca scopul a tot ceea ce face USL este sa preia Justitia. Acum incearca prin Parlament, in conditiile in care in Parlament sunt peste douazeci de oameni trimisi in judecata si in conditiile in care USL respinge aprobarea ridicarii imunitatii", a comentat vicepresedintele PDL.

Serviciile de informatii ar trebui sa functioneze sub control parlamentar, procedura care sa fie aplicata si in cazul parchetelor si al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), astfel incat sa existe siguranta ca aceste institutii nu sunt folosite in batalii politice, a afirmat premierul Victor Ponta.

"Vorbim de un sistem in care serviciile de informatii sa fie sub un control parlamentar, transparent si cand e vorba de buget, si cand e vorba de operatiuni. Exact acelasi lucru trebuie sa fie si in ceea ce priveste parchetele, controlul CSM-ului si siguranta pentru noi toti ca toate aceste institutii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodata folosite in batalii politice", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bratislava.