VIDEO Alianta Romania Dreapta s-a lansat oficial. Boc, Udrea si Anastase - absenti nemotivati. Blaga: Noi propunem Romaniei normalitate/ MRU: Sa lasam deoparte orgoliile, sa vorbim pe o singura voce

de C. Ionel, L. Pirvu     HotNews.ro
Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 10:33 Actualitate | Politic


 documente
(29 Sep 2012) PDF, 389KB
PDL, PNTCD si Forta Civica au lansat sambata, la Palatul Parlamentului alianta de centru dreapta sub denumirea Alianta Romania Dreapta. Conducerea ARD a dorit sa dea un mesaj de unitate membriilor celor trei partide, atat Vasile Blaga cat si Mihai Razvan Ungureanu au vorbit despre renuntarea la orgolii si necesitatea ca Alianta sa vorbeasca pe o singura voce. In aceasta logica, Mihail Neamtu (Noua Republica) si Adrian Papahagi (Fundatia Crestin Democrata) au fost prezenti pe scena, la poza de grup. In schimb, lideri ca Emil Boc, Elena Udrea si Roberta Anastase au lipsit de la eveniment.

Emil Boc a participat in timpul lansarii ARD la "Ziua recoltei" din Cluj si a oficiat cununii civile.
[M.R. Ungureanu, Vasile Blaga si Aurelian Pavelescu / Foto: Agerpres]


Alianta Romania Dreapta a intrat in lupta pentru alegerile parlamentare cu sloganul "Calea Dreapta" avand ca sigla o inima roz-ciclam. In contextul in care cele trei partide au purtat negocieri tensionate pentru infiintarea formatiunii politice iar orgoliile au izbucnit si public, pe scena liderii ARD au transmis mesaje de unitate.

De altfel la eveniment democrat liberalii s-au declarat optimisti in ceea e priveste scrutinul din 9 decembrie. Surse democrat liberale au delcarat pentru HotNews.ro ca in urma unui sondaj intern USL a scazut la 48% in preferintele romanilor iar ARD are o intentie de vot de 24%.

Vasile Blaga: "ARD propune electoratului o dreapta unita, care sa readuca o stare de normalitate pentru Romania. O alianta care sa apere democratia si statul de drept. O alianta care sa modernizeze democratia si statul de drept. O alianta pentru Romania dreapta. Am promis ca vom lupta impreuna si ne-am tinut de cuvant. Azi, alianta e gata de drum. Romania are nevoie de normaliate.

Mihai Razvan Ungureanu:
"Mai presus de toate, trebuie sa fim uniti. Sa fim loiali unii altora, adica noua insine. Sa lasam deoparte orgoliile si sa ne ridicam, cu smerenie, la inaltimea sarcinii. Sa vorbim pe o singura voce. Hai sa luptam pentru calea dreapta! Stim ca nu va fi usor. Ca vom fi atacati din toate partile. Dar nu ne vom indoi! Vom sta drepti! Doar astfel Romania va fi dreapta".

Liderii ARD nu au uitat sa vorbeasca nici de criteriile de integritate care initial au fost motiv de discordie la negocieri intre Monica Macovei si Mihai Razvan Ungureanu.

Vezi si: Razboiul orgoliilor in ARD. Mihai Razvan Ungureanu o contrazice pe Monica Macovei: Traseismul este o tema falsa

Monica Macovei a declarat de pe scena ca in baza acestora schimbare trebuie sa inceapa chiar din interiorul aliantei. "Vrem schimbarea clasei politice. USL in stanga ii apara pe politicienii corupti. ARD in dreapta are candidati integri si compententi. ARD nu va avea nici penali si nici colaboratori ai securitatii. (...) Sa nu uitam, in partea dreapta avem ARD, care vrea schimbarea clasei politice incepand cu ea insasi", a avertizat Macovei.

De partea cealalta, MRU pare sa fi cedat lupta si a transmis un mesaj clar colegiilor de partid:"Toate criteriile de integritate sunt respectate, urmeaza sa avem discutii pe fiecare candidatura in parte".

Dupa lansarea ARD, liderii celor trei formatiuni politice s-au reunit in Modrogan pentru stabilirea candidaturilor pentru alegerile locale. Surse din interiorul aliantei au declarat pentru Hotnews.ro ca se ia in calcul si candidaturile unor consilieri prezidentiali in Bucuresti.

Conducerea ARD intentioneaza sa intre in batalia pe Bucuresti cu nume ca Daniel Funeriu si Cristian Diaconescu. Totodata liderii celor trei formatiuni politice si-au stabilit colegiile in care vor candida. Astfel, Vasile Blaga va candida pentru un nou mandat de senator in judetul Timis iar Aurelian Pavelescu si Mihai Razvan Ungureanu in Capitala pentru functii de deputati.
 
Liderul Partidului Noua Republica,  Mihail Neamtu este sustinut de catre Gheorghe Falca pentru a candida la Arad iar Adrian Papahagi va candida intr-un un colegiu din Cluj.

 • Hotnews.ro a transmis LIVE VIDEO TEXT lansarea oficiala a Aliantei Romania Dreapta


 • Citeste mai jos fragmente din discursurile sustinute de liderii partidelor reunite sub sigla ARD

UPDATE 13:29
M.R. Ungureanu se adreseaza publicului:
 • O tara in care guvernantii, in toiul crizei economice globale, isi antreneaza cetatenii intr-o criza politica si institutionala profunda cu efecte negative asupra credibilitatii externe, a nivelului de trai, a investitiilor, este o tara in suferinta, o tara strambata.
 • O tara in care guvernantii isi bat joc de cetateni vanzand Oltchimul oricui si oricum este o tara jefuita, o tara strambata.
 • O tara in care un prim-ministru plagiator deschide anul scolar este o tara batjocorita, o tara strambata.
 • Romania a rezistat puterii raufacatoare a stangii, nu s-a frant, dar este o tara strambata. Romania noastra trebuie sa se indrepte, Romania poate sa se indrepte.
 • Cum arata Romania dreapta?
 • Romania dreapta este Romania dreptatii, o Romanie in care fiecare isi ia partea dreapta, dupa munca, dupa merit, fara a uita solidaritatea cu cei aflati la nevoie, in care un stat corect, transparent si eficient adica modern si european isi serveste cetatenii care il constituie oriunde s-ar afla ei in respectul demnitatii si de pe pozitii egale.
 • Romania dreapta este Romania de dreapta, o Romanie care tine dreapta prin viziune si politici de dreapta, in care atat nr cat si valoarea taxelor a impozitelor si a contributiilor sunt reduse in paralel cu cresterea gradului de colectare, o Romanie in care antreprenorii care investesc in forta umana si creaza locuri de munca sunt despovarati de birocratia opresiva, de instabilitatea legislativa sau de opacitatea reglementarilor, o Romaniei a clasei de mijloc in care bunastarea redevine posibila.
 • Romanie dreapta este Romania care se tine dreapta prin apartenenta ei la UE si NATO fara plecaciuni pe furis catre alte zari geopolitice, o Romanie care merge in linie dreapta fara abateri, stabilia, predictibila, altfel spus credibila, o Romanie care calca drept pe calea ei, calea euroatlantica.
 • Suntem la 2 luni si jumatate de indreptare a Romaniei. Vom propune foarte curand un indreptar politic si de guvernare.
 • Vom selecta si propune foarte curand oameni drepti, a caror calitate morala, umana si profesionala ii indreptateste sa candideze din partea ARD.
 • Mai presus de toate trebuie sa fim uniti, sa fim loiali unii altora.

UPDATE 13:20 Europarlamentarul PDL Monica Macovei ia cuvantul.
 • CE vrea ARD? Vrea o noua Constitutie pentru o noua Romanie.
 • ARD vrea politicieni fara imunitate, vrea oameni egali in fata legii, vrea confiscarea averilor ilegale.
 • Am facut deja ceva, suntem in stadiul in care politicieni din toate partidele sunt anchetati si multi dintre ei sunt condamnati.
 • Vrem sa intarim in continuare institutiile anticoruptie si institutiile statului, vrem pedepse fara suspendare pentru coruptie, vrem ca niciun proces sa nu se termine prin prescriptie. Si mai vrem un judecator, o sala, un proces rapid.
 • Vrem dosare informatizate si o baza nationala pentru toate institutiile judecatoresti, publica.
 • Vrem schimbarea clasei politice. USL in stanga ii apara pe politicienii corupti. ADR in dreapta are candidati integri.
 • ARD nu va avea pe liste penali si nici colaboratori ai securitatii.
 • ARD, prin candidatii sai, ofera romanilor cu adevarat sansa unei schimbari a clasei politice.
UPDATE 13:10 Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, vorbeste despre masuriel economice propuse de PDL:
 • Vom urmari dezvoltarea capacitatilor productive competitive care sa permita firmelor integrarea in spatiul european.
 • Vom sustine formarea si dezvoltarea de ecosisteme industriale competitive
 • Vom imbunatati sistemul de alocare a resurselor.
 • Vom mentine stabilitatea macroeconomica castigata cu atatea sacrificii in perioada guvernarilor anterioara
 • Vom indeplini conditiile pentru a trece la euro.
 • Vom duce pana la capat reforma administratiei publice
UPDATE 13:00 Mihail Neamtu, presedintele Partidului Noua Republica, Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, si Adrian Papahagi, liderul Fundatiei Crestin Democrate (partener al aliantei) s-au adresat membrilor ARD reuniti la Palatul Parlamentului.

UPDATE 12:28
Vasile Blaga ia cuvantul:
 • Guvernarea USL isi arata roadele: instabilitate, insecuritate, cresterea saraciei, minciuna.
 • In patru luni, Romania a fost parjolita de-a dreptul, institutiile sttatului au fost destabilizate, rupte de romani
 • In doar 4 luni, USL a reusit sa ne duca inapoi in anii '90.
 • ARD promoveaza cinstea si integritatea.
 • Propunem Romaniei un viitor european.
 • Ne angajam astazi intr-un efort de recredibilizare si renastere a Romaniei.

UPDATE 12:21 Incepe lansarea oficiala a Aliantei Romania Dreapta.

Lansarea ARD a fost precedata de reuniuni ale forurilor de conducere largite ale democrat-liberalilor si celor de la Forta Civica - Consiliul de National de Coordonare al PDL si Consiliul National al PFC - in cadrul carora se va valida infiintarea Aliantei Romania Dreapta.

UPDATE 11:45 Vasile Blaga ia din nou cuvantul citindu-le colegilor din Consiliul de National de Coordonare al PDL hotararea Colegiului Director National in care se mentioneaza validarea platformei - program a aliantei si, de asemenea, faptul ca Alianta Romania Dreapta va avea ca simbol o inima in interiorul careia scrie ARD si dedesubtul careia sunt mentionate numele formatiunilor componente ale ARD. Membrii Consiliul de National de Coordonare al PDL au votat, in unanimitate, intrarea PDL in Alianta Romania Dreapta.

Forurile PFC si PNTCD au adoptat si ele separat ARD.


UPDATE 11:30 Mihai Razvan Ungureanu se adreseaza membrilor Partidului Forta Civica (PFC):
 • Imi dau seama ca exista miracole. Partidul nostru are o viata noua din care nu s-au scurs decat 2 saptamani si jumatate. Aveti toata recunostinta mea si va multumesc ca veniti alaturi de noi.
 • Fiecare privire pe care o ghicesc, fiecare fata pe care o vad, fiecare zambet pe care il intalnesc intre dumneavoastra si intre membrii partidului care sunt acasa si se uita la noi cu incredere, toate acestea ne indreptatesc sa mergem mai departe, sa pasim ferm, stiind toarte bine ca la capatul marsului nostru ne vom regasi intr-un partid mare puternic capabil sa asigure o guvernare, capabil sa dea parlamentari, capabil sa fie reprezentat in parlamentul european, capabil sa dea ministri, prim ministri, si de ce nu, un presedinte pentru Romania.
 • Ceea ce trebuie sa ne tina la suprafata este speranta si obiectivul nostru speranta pe care o putem oferi cetatenilor Romaniei si obiectivul de a fi la guvernare
 • Va cer moderatie, va cer inteleciune, va cer o judecata limpede clara si va cer sa vedeti dincolo de obiectivul alegerilor parlamentare, toate bataliile pe care trebuie sa le dam.
 • Istoria partidului nostru nu trebuie sa inceapa in luna august si sa se incheie in decembrie.


UPDATE 11:25 Raluca Turcan: Trebuie sa mergem la lupta, ma bucur ca suntem astazi impreuna, pentru ca este un moment de rascruce, este o noua etapa a dreptei si este punctul de plecare intr-o batalie electorala, probabil cea mai dificila de pana acum
 • Atunci cand nu esti pe val este foarte greu sa construiesti, multi dintre avem temeri cu privire la rezultatul electoral si evident ca foarte multi si-ar dori colegii eligibile si mai sunt si alte motive.
 • Eu sunt femeie in politica si vreau sa va spun ca uitandu-ma la scena politica, am ajuns sa ma satur de plangiosi, sa vad bocitoare politice. Vreau sa vad oameni de stat, oameni dedicati interesului national si sunt convinsa ca Alianta Romania Dreapta poate si are acesti oameni dedicati, oameni bataiosi, care pot sa obtina un  rezultat bun si sanatos pentru scena politica
UPDATE 11:20 Cristian Preda, in fata membrilor PDL:
 • Criza politica nu s-a incheiat, si criza politica nu se va incheia cata vreme Victor Ponta este la Guvern fiindca si o sa o spun foarte apasat, indreptatit de faptul ca noi am cerut coabitare, criza politica nu se incheie si nu se va incheia pana cand Ponta nu va pleca de la Palatul Victoria pentru ca coabitare cu forta nu se poate.
 • Singurul interes al USL este acela e a acapara institutiile si de a guverna in dispretul celor care astazi nu sunt incolonati in aceasta formatiune.
 • Pentru USL, coabitare inseamna fie suspendare, fie razboi.
 • Noi am avut rabdare, am asteptat ca aceasta coabitare sa se contruiasca. USL ne-a aratat ca nu se poate. Vrea razboi, razboi va avea.
 • ARD este alcatuita pentru a pune capat aventurii politice care poarta numele USL. Prima proba pe care o avem in fata este reprezentat de alegerile din 9 decembrie. Cea de a doua proba, daca asta, doamne fereste, nu va fi trecuta cu succes, va fi abia in 2014.
 • Iata de ce este important ca pentru 9 decembrie sa intram cu adevarat in competitie, sa ne batem.
 • Ar trebui sa ne propunem un obiectiv electoral ambitios, sa ne propunem sa facem, altfel spus, 30% din mandate pentru ca altfel, daca ne vom baza pe ajutorul dat de altii, nu vom putea sa punem capta acestei aventuri politice. pentru a atinge acest obiectiv e nevoie de foarte multe lucruri.
 • Primul lucru care e necesar priveste relatia noastra in interiorul PDL, iar cuvantul cheie este solidaritate.
 • Mi s-ar parea sinucigas in acest moment ca la nivelul organizatiilor sa inceapa dispute, rafuieli. In acest moment, orice fisura in solidaritatea organizatiilor ne va costa pe toti.
 • Avem timp dupa 9 decembrie sa face cate analize vrem si cate analize putem sa facem.
 • Al doilea lucru de care e nevoie priveste relatia cu partenerii. Am ales aceasta cale si cred ca in aceast privinta, trebuie sa fim corecti. Cred ca nu vom avea sorti de izbanda daca nu vom avea drept reper esential corectitudinea. Trebuie sa fim corecti in ceea ce priveste stabilirea candidaturilor, in ceea ce priveste reunirea resurselor de care este nevoie la nivel local si national, va trebui sa fim corecti in ceea ce priveste competitia politica pe care o avem angajata cu USL.
 • Nu va fi o competitie politica intre noi si aliatii nostri,  va fi o competitie politica intre ARD si USL.
 • Cel de al treilea lucru de care avem nevoie priveste relatia cu USL. Am spus-o deja, vor razboi, razboi vor avea. De aceea va trebui sa fim necrutatori cu ei.
 • Formula de succes cred ca este aceasta: solidari in PDL, corecti in ARD si necrutatori cu USL.
 • Trebuie sa gasim solutii de guvernare care sa ii adune si pe cei care lucreaza in mediul privat cat si in cel public.

UPDATE 11:05 Vasile Blaga se adreseaza membrilor PDL:

 • Am promis ca voi tine partidul solidar si unit si cred ca nu ati mai auzit in ultimele luni, de aripi, aripioare, oamenii nu stiu cui, am actionat cu totii impreuna.
 • Ne-am angajat ca vom depune toate eforturile pentru a uni dreapta, si am facut asta. In jurul PDL, axul central, s-a reunit ARD, si nu a fost usor.
 • De cateva saptamani ratiunea ainvins pentru ca in fata noastra sta interesul national, acela de a ne opune cu succes acestui USL, acestei guvernari socialiste care nu stie sa guverneze decat confiscand statul.
 • Este o alianta de 4 partide, 2 cu foarte putina experienta politica, acum se formeaza, de aceea va trebui sa depunem eforturi mari pentru a reusi sa ne armonizam si sa mergem cu candidati credibili pentru toate colegiile din tara.
 • O astfel de alianta obliga si la anumite concesii, la anumite sacrificii din partea noastra, dar sunt convins ca le vom face.
 • Si ceilalti colegi din alianta trebuie sa dea dovada de intelepciune pentru ca nu poti sa construiesti partide in campania electorala, acestea se construiesc in luni, in ani.
 • Alianta noastra s-a nascut natural, ne-a apropiat viziunea politice si atasamentul de valorile democratice, dar ne-a unit si pericilul, pericolul prin care a trecut Romani lovita de actiunile iresponsabile ale USL. Restaoratia socialista ne-a obligat la actiuni comune.
 • Vom avea mult de munca pentru a repara raul pe care oamenii lui Ponta, lui Antonescu si lui Voiculescu il fac Romaniei.
 • Convingerea mea este ca impreuna cu dumneavoastra, PDL va fi principala forta politica, principalul partid politic in viitorul parlament si daca muncim asa cum va stiu acest lucru va fi indeplinit.
 • Trebuie sa avem grija si sa avem oameni competitivi in toate colegiile. Mizez din nou pe intelepciune inclusiv pe interesul partidului. Nu sunt colegii de lasat la o parte, colegii in care unii dintre noi sa actioneze individualist in detrimentul altora.
 • Zestrea va fi numarul de voturi care se va transforma in numar de parlamentari. Rezultatul unei organizatii este suma voturilor obtinute in toate colegiile, Rezultatul partidului este suma voturilor obtinute de catre toate organizatiile, al aliantei, suma voturilor pe care reusim sa le obtinem impreuna.
 • Convingerea mea este ca vom reusi si ca vom intra disciplinati in lupta cu listele complete, dupa ce vor trece prin Comisia de Etica, in jurul datei de 15 octombrie. Timpul este scurt, de aceea trebuie sa grabim lucrurile, inclusiv discutiile cu colegii nostri.


Consiliul National de Coordonare al Partidului Democrat Liberal, in cadrul caruia se va oficializa intrarea PDL in Alianta Romania Dreapta, alaturi de PNTCD si PFC, a inceput sambata in jurul orei 11:00 la Palatul Parlamentului, informeaza Agerpres.

La lucrari, alaturi de presedintele democrat-liberalilor Vasile Blaga si ceilalti membri ai Biroului Permanent National, participa conducerile organizatiilor judetene ale partidului, presedintii organizatiilor interne, parlamentari si europarlamentari democrat-liberali, fiind prezenti 625 de delegati

Citeste si:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9852 vizualizari

 • +6 (8 voturi)    
  hotnius, nu mai cenzura (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 11:46)

  Anonim AntiBasescu [utilizator]

  Alianta Rizibila "in cele patru vinturi". PDL, partid de dreapta? Cum, asa hop-top din barca socialista in cea de dreapta? Hai, sa fim seriosi! PNTCD? Care, aripioara sau picior? MRU, de dreapta? CCUTC era din aceeasi ramura ideologica cumva? Eu sper din toata inima ca 7,4 milioane de cetateni cu drept de vot sa-si aduca aminte de 29 iuie si de lovitura de stat a CCR in decembrie, cind toti balerinii astia politici vor incinge dantuiala electorala...
 • -1 (21 voturi)    
  doar cioburi si oale sparte (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 12:02)

  Montesquieu [utilizator]

  deci o gashca de hoti portocalii se aliaza cu un utecist si cu un legionar plus inexistentii lui papahagi si baconschi
  jalnici epigoni ai lui coposu sau diaconescu...

  alianta asta e singura sansa ca pdl-ul sa scada sub 10 la suta
  drept pentru care: succes baieti si multe mandate in opozitie va doresc ;)
  • +3 (7 voturi)    
   stare normalitate (Duminică, 30 septembrie 2012, 5:08)

   ravi [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Vasile Blaga: "ARD propune electoratului o dreapta unita, care sa readuca o stare de normalitate pentru Romania." Pai cine dracu' i-a oprit sa institueze starea de nurmalitate cat aceeasi oameni au fost la putere ani de zile? Stare de normalitate este ca DNA-ul sa haituiasca alegatorii prin sate si sa nu stabileasca cine a capusat Oltchim-ul? Stare ne normalitate este sa iesi peste hotare cu declaratii ca in Romania s-a dat lovitura de stat parlamentara? Stare de normalitate este ca CCR-ul pe 3 august in efectiv complet sa dea o hotarare si la trei zile distanta zcelasi CCR in efectiv redus sa dea hoteste o noua hotarare care sa schimbe (prin trei randuri) sensul celei date cu trei zile in urma? Sirul anormalitatilor promovate de PDL este foarte lung.
  • +4 (8 voturi)    
   cioburi (Duminică, 30 septembrie 2012, 5:16)

   ravi [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Aceasta alianta dreapta este cea mai cotita alianta si este bazata numai pe INTERESE CLIENTELARE.
   “PDL-ul nu este un partid politic, ci un sistem clientelar.” Valeriu Stoica-vicepresedinte PDL.
 • -3 (23 voturi)    
  Mai necruitatori ???? (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 12:25)

  Bambina [utilizator]

  Doamne, pazeste-ne de kilerii astia !!!! caci necrutarea USL am vazut ce inseamna: 8,4 votanti romani neluati in seama, balamuc politic si indemnul permanent la ura !!!
  • -3 (13 voturi)    
   Care necrutare ? (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 21:51)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Bambina

   Bambina ; te rog iati Pastilele de calmare ! (dar pot fii si de Cal mic ) Te intreb ,idolii tai au luat sau iau in seama cele 11.000.000 de votanti ? Pe cei care au boicotat REFERENDUM-ul ,nici odata nu au facut vorbire despre ei . Si tu ai pretentii sa fie luati in seama 8,4 ; te rog dute si si ia-ti pastilele de calMare.
   • +6 (6 voturi)    
    La viitoarele alegeri (Duminică, 30 septembrie 2012, 0:38)

    Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

    La viitoarele alegeri o sa particip si eu. Cu sloganul "Nu veniti la vot"

    Si sa vezi cum o sa castig eu de unul singur alegerile parlamentale cu 60%!!!
    • -3 (5 voturi)    
     Da . (Duminică, 30 septembrie 2012, 20:53)

     banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

     Pe undeva ar trebui sati dau dreptate,dar.......
     Legea Referendum-ului spune : pentru validare trebuie procentajul respectiv ! Adica 50 +1 !
   • +5 (5 voturi)    
    Banateanule (Duminică, 30 septembrie 2012, 7:40)

    ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

    "dute" se scrie "du-te". Tu esti sigur ca cei 11 milioane care nu au votat :
    1. sunt chiar 11 milioane?
    2. au fost cu Basescu sau nu i-au interesat votul ?
    • -3 (5 voturi)    
     Nu am spus (Duminică, 30 septembrie 2012, 20:47)

     banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     cu nici un cuvant ca cei care nu au votat sustineau pe Basescu ! Cum cei dela USL, mai bine zis Ponta si antonescu se bat in piept ,ca cei 7,5-8,5 Mill. sunt votantii lor !
    • 0 (2 voturi)    
     Ploiesteanule (Luni, 1 octombrie 2012, 11:15)

     Palax [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

     Oare ma gandesc, daca pe tine te saluta pe strada 24 de vecini din 32 care iti sunt in bloculul in care locuiesti, Tu esti suspicios daca ei cu adevarat vor sa te salute? Ai fi o persoana care nu ar avea incredere in nimeni daca gandesti asa. Ai 24 de persoane care prin tot procesul de considerente, au ajuns la concluzia ca mai bine iti arunca un salut, decat o ignorare. Eu nu vad nici un motiv sa ai un dubiu asupra alegerii lor la momentul respectiv.
   • -1 (1 vot)    
    Putin deviat de la realitate (Luni, 1 octombrie 2012, 13:34)

    OvidiuDiaconescu [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

    11.000.000 care au boicotat? Nu fii ipocrit, majoritatea dintre cei care au boicotat sunt de fapt cei care nu vin de felul lor la vot (Vezi istoricul prezentei la vot la orice scrutin national in ultmii 20 de ani). asa ca nu mai adunati voi mere cu pere. boicot a fost in harghita si covasna; in rest, membrii de partid sau simpatizanti razleti, in nici un caz 11kk...
 • +10 (34 voturi)    
  Voi vota (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 12:30)

  Trident [utilizator]

  Aceasta alianta chiar daca are multe lucruri interne de rezolvat, o voi vota cu siguranta. Nu vreau USL la conducerea Romaniei. Ar fi un dezastru national nemaintalnit pana acum.
 • +16 (22 voturi)    
  Este grav (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 14:00)

  lucky luck [utilizator]

  Securitatea a - in sfarsit! - distrus PNT-ul. L-au ocupat in 90, l-au compromis intre 1990 si 2012, l-au scos din parlament in 2000. In fine, au reusit sa-l ia...

  Sa stiti insa, dragilor, ca PNT-ul ramane, prin figurile luminoase ale unor Corneliu Coposu, Ioan Puiu, Ion Diaconescu si a zecilor de mii de martiri. PNT-ul nu e o sigla, pe care un oarecare AURelian sa o compromita, ci un spirit: de rezistenta, de rectitudine, de moralitate, de sacrificiu, de simt national.
  V-ati luptat 22 de ani pentru a acapara o cochilie vida. Romanii inca exista.
  • +1 (11 voturi)    
   opinie (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 21:53)

   rezis [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

   Daca vb de reculul PNTCD nu as spune ca dl Pavelescu este vinovat. Urmaresc aparitiile publice al dlui AP si mi se par de bun simt, usor pedante pe linie juridica dar necesare...Regret caderea PNTCD insa raul a fost facut cu mult inainte... Urez succes noii structuri care trebuie sa isi angajeze citiva manageri PR pentru a gestiona imaginea publica si a contracara atacurile dure care vor urma...Daca cei trei lideri vor merge concomitent la trei televiziuni pt declaratii vor fi victime sigure...Votez ARD!
   • +2 (4 voturi)    
    Stimabile (Duminică, 30 septembrie 2012, 0:44)

    lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui rezis

    Dreptul la opinie, ca si la vot, e unul garantat, chiar daca putin promovat la recentele evenimente de tatucul acestei struto-camile, recte musiu Basescu...
    Cat priveste ARD-ul sau cum s-o fi numind struto-camila, nu de PR are nevoie, ci de moralitate, in primul rand.
    Din pacate, oligarhia mafiato-politica care a acaparat statul roman dupa 89 (cu o mica, fragila si partiala pauza intre 96 si 2000), si care isi are sorgintea in cultura, practicile, mentalitatea si valorile Securitatii ceausiste, nu are cum sa promoveze moralitatea, caci ii este, fundamental, adversara.
    Iliescu si Basescu sunt cele doua efigii istorice ale acestei oligarhii securisto-mafiote.
    Un Pavelescu, un Boc sau un MRU sunt niste nomenclaturisti de rangul trei, care l-ar fi servit si pe Stalin, si pe Hitler sau pe Ceausescu, sau pe oricine le-ar fi dat iluzia vreunei significatii a propriei persoane, cu aceeasi umila si iresponsabila prostie.
    • +1 (1 vot)    
     ok (Luni, 1 octombrie 2012, 7:43)

     rezis [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

     Aveti si dvs dreptate! Intrebarea este: care mai e alternativa la USL? Nu pentru ca USL nu poate conduce Romania, ba chiar le urez succes, insa nu tre sa creada ca e partidul stat si nu mai e novoie de nimeni altcineva!
 • 0 (20 voturi)    
  Romania dreapta (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 14:24)

  ploiesteanu [utilizator]

  Este de fapt o alianta de banditi .
 • +13 (15 voturi)    
  Necrutatori, (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 14:51)

  KostasP [utilizator]

  dar cu toata coruptia din sfera politicului (inclusiv din pdl si celelalte partide care alcatuiesc alianta) nu numai din usl si opozitie in general. Altfel, cu tot regretul, veti sta pe bara multi ani de acum inainte.
 • +6 (8 voturi)    
  E rap, dar n-am inteles ce-au zis (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 15:02)

  Analfabet [utilizator]

  Cum sa interpretam punctul II.2 din platforma program? Aceste masuri nu vor fi niciodata acceptate cat timp e acordul cu FMI in vigoare. Ar trebui sa nu se pronunte pe scaderi de taxe, ci in schimb sa insiste pe crearea de locuri de munca si colectarea eficienta a taxelor si impozitelor. Poate isi dau si ei seama ca au nevoie de cash ca sa iasa din criza.
  La punctul 3 ce imunitati au membrii Guvernului?? Daca tot au amintit de imunitati parlamentarii de ce nu sunt inclusi? Cum ramane cu 300 de parlamentari si Parlament unicameral?
 • +4 (20 voturi)    
  Urari (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 16:49)

  gristero [utilizator]

  Bine ati venit!
  Fie-va gindul intelept,drumul luminat si vorba vorba!
  • 0 (4 voturi)    
   Woaw! (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 21:40)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui gristero

   Ce limbaj! Esti popa, si nu stiu cum se cheama prostia de alianta de mai sus o vezi sub forma de moaste?!?
  • -3 (7 voturi)    
   Bravos... (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 23:13)

   Costello [utilizator] i-a raspuns lui gristero

   ... ca bine le zici, bibicule!
 • +4 (22 voturi)    
  Si astia o ARD aiurea? (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 17:04)

  bigbrother [utilizator]

  Bla bla, bla bla, bla bla bla..cam asta am inteles eu din ce a spus fiecare. Aceeasi palavrageala cu ceilalti sunt de vina, noi vom face totul pentru voi, bagam toti hotii la inchisoare. Curios cum toti isi aduc aminte ca sunt mii de probleme nerezolvate in tara asta..doar cand e vorba de alegeri.

  In toate declaratiile ARD n-am vazut insa nimic clar, CAND si CUM anume se va intampla asta? "Vom face, vom drege" etc. Cand? Cum? Cu cine, ca nu vor avea cu siguranta majoritatea? Ce implica asta pentru noi, populatia? Ce se va intampla daca nu vor reusi? Ramanem la mana USL?

  Nu am pretentia ca discursul unui politician sa fie clar si fara echivoc. Dar demagogia asta electorala ma scarbeste de fiecare data. Parca e o placa stricata care repeta aceleasi fraze fara sens pentru romani, dar pe care cineva se incapataneaza sa o puna de fiecare data, sperand ca poate poate va avea succes.

  Eu personal vreau fapte, suturi in fund celor care au furat, rezolvarea a cat mai multor probleme incepand cu cele mai importante si asta cat mai repede.

  Voi vota cu oricine imi va indica clar, cu termene limita cum va rezolva in timpul mandatului sau cel putin 10 probleme de importanta nationala, si cum se va "calugari" daca nu va reusi.
  • +3 (3 voturi)    
   Da vina p'el ! (Duminică, 30 septembrie 2012, 7:28)

   oaspetele [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   Astept partidul/alianta care o sa intre in campanie cu un program clar, defalcat pe prioritati si perioada de implementare. M-am saturat ca ideea principala e sa fie jos alalalt (ca sa am eu loc).
   Sa fim seriosi, usl e la guvernare de aprox 5 luni. Altii au fost inainte 3 ani.

   Inteleg ca intr-o dezbatere cu un oponent politic sa-l ataci si sa-l lovesti in punctele slabe, dar asa ceva nu mai vreau sa vad la lansarea unui partid/aliante.
 • +2 (20 voturi)    
  Nu'sh ce sa zic... (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 17:06)

  MenInBlack [utilizator]

  In poza arata ca Alianta Romania Curba...
  Ma intreb, oare politicienii nu se satura niciodata sa o tot dea cotita...si sa zicaca-i dreapta ??
  ''Vom face, vom drege, vom realiza !!! "... :)))

  Ati facut, ati dres, ati realizat ceva pana acum ???
 • +1 (23 voturi)    
  S-a nascut moarta (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 17:52)

  radumarou [utilizator]

  Tare ma tem ca aceasta alianta se va ARD-e sau mai exact nu va ARD-e deloc la alegerile din 9 decembrie. Pentru ca nici nu are cu cine. Cu MRU, MeReU in afara subiectului, cu fostul aghiotant a lui Milut recte Pavelescu sau cu micul legionar Mihail Neamtu. Cine poate crede in astfel de oameni?
 • -1 (13 voturi)    
  s-a lansat (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 19:59)

  evoque [utilizator]

  de parca ar fi vreo nava sau vreo racheta.
  S-a lansat o noua utopie, iar de cand se caznesc cu lansarea asta se vad tot mai clar urmele unui trecut compromitator.
  Daca tot au avut decenta sa nu se mai prezinte cu Udrea, Anastase, Boc nu inteleg de ce nu au renuntat si la MRU, Macovei si altii care au imaginea terfelita si compromisa.
  Radacinile raului nu pot fi inlaturate, asa cum au gresit cei din usl promovandul pe ponta & co., la fel gresesc si cei din ard.
 • -4 (14 voturi)    
  CU TOATE (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 22:02)

  banateanul. [utilizator]

  Ca timpul a ramas prea scurt am mari sperante !
  SPER SA MATURE PE JOS CU u.s.l.
  Romania NU are nevoie de SOLIDARITE ,FRATERNITE !
  • +4 (6 voturi)    
   Sigur ca NU are (Duminică, 30 septembrie 2012, 0:46)

   Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

   Romania are nevoie de scandal, de instigare la ura, de fanatism politic, de discursuri fasciste, de discriminare, de retorica politicianista falsa, de poiticieni guralivi si incompetenti.

   Numai injurandu-ne unii pe altii putem progresa.

   Pfff...
   • -1 (1 vot)    
    Da injuraturi........ (Duminică, 30 septembrie 2012, 20:59)

    banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

    Dar terog uitate din ce partea vin cele mai multe injuraturi , din stanga sau dreapta !
 • -1 (13 voturi)    
  Mamaaa, ce fete !!!! (Sâmbătă, 29 septembrie 2012, 23:12)

  Costello [utilizator]

  N-au invatat nimic nici ei, la fel ca si TB! Sper sa nu-i mai sustina "agenturili"!
 • -1 (5 voturi)    
  Adunaturi (Duminică, 30 septembrie 2012, 7:08)

  Borgia [utilizator]

  V-am citit interventiile si pltforma-program si am ajuns la o concluzie jalnica.
  - In locul unei scheme de guvernare,de masuri si obiective, de tinte economice si echilibre financiare de restabilit in locul celor pe care voi impreuna cu guvernul Boc le-ati provocat, TOTUL , argumentele, promisiunile sunt calate pe crica lui Victor Ponta si a U.S.L.care sunt de 3 luni la guvernare,iar in acest timp s-au muncit prioritar sa repare prostiile pe care le-ati facut(ex.vezi Legea educatiei,Legea sanatatii,retinerile ilegale din pensii,amputarea ajutoarelor maternale,punerea pe butuci a sectoarelor productive,"baetii destepti"din energie si inca multi altii.
  -Unele nulitati agresive precum Boc.Udrea, Ritzi,Placinta,Anastasie au avut bunul simt sa nici nu vina la mascarada voastra;altii precum Videanu-Bordura,Blaga-Buldogul,MR&ungurenii lui,madam Macovei(intre doua pahare), Cotoi intre doua urlete,madam Turcan- campioana minciunilor,Cezar Preda - omul care a dus un judet la exasperare si vorbeste scrasnind ,etc.au tinut sa iasa puternic in fata.Si uite asa , sperantele noastre intr-o dreapta veritabila s-au transformat intr-o lamentabila adunatura.Retineti constatarile unui om de stiinta:"cine incearca sa se urce peste altii ajunge in prapastie"!.Va fac o sugestie: uitati-va in urma voastra si daca nu va este rusine de ce a-ti facut,incercati sa va reabilitati,care mai puteti;ceilalti la groapa de gunoi!.30.09.'12 . Capitalistul
 • +1 (7 voturi)    
  Aoleo ! (Duminică, 30 septembrie 2012, 9:30)

  DANEZU.RO [utilizator]

  A tunat si i-a adunat ! Pai bai alde astia,voi sunteti chiar idioti!Aveti cumva impresia ca nu stim cu cine avem de-a face? Bai Blaga,MRU si ailalti,voi ne credeti tampiti? E adevarat ca deja a aparut unul p'aici care zice ca va voteaza,da' o sa dispareti tot asa cum ati aparut,stati linistiti! Si vorba cuiva: va doresc sedere lunga in opozitie,desi e mult spus! Alooo...securistu MRU,da' Funeriu al vostru e mai pregatit?Agramatul ala? Si-i tot dati inainte cu plagiatura,da' sunteti atat de cretini ca nu vreti sa vedeti adevarul! Tu cand copiai la examene la liceu,la teze si extemporale,te-a acuzat cineva de ceva?Cand puneai in lucrari texte scrise de altii si ti le insuseai,nu era cumva tot plagiat? Ia zi-i Razvanel,tata,mai tii minte?
 • +1 (9 voturi)    
  ...fortza MRU... (Duminică, 30 septembrie 2012, 10:03)

  ALTAN [utilizator]

  ...fortza...Forta Civica...fortza...Noua Republica...deveniti alternativa credibila la actuala clase politice corupta si semidocta(cu exceptiile de rigoare,desigur)...sunteti sustinuti si veti fi votati ...
 • +5 (5 voturi)    
  Ce-ar mai fi de spus?... (Duminică, 30 septembrie 2012, 15:15)

  johnny_transpiratu [utilizator]

  Şi, uite-aşa, singurul partid cu adevărat istoric (da' ce credeaţi, că PNL - cu al său conducător - ar mai fi "celălat partid istoric"?), respectiv PARTIDUL NAŢIONAL ŢĂRĂNESC ROMÂN Maniu-Mihalache, va ieşi pe uşa din dos a Istoriei, datorită lăcomiei gregare a unor bipezi cu pretenţii de "oameni politici"!... Vae victis!... "România Dreaptă" - ce poate fi mai jalnic decât ceea ce am văzut şi vedem de o vreme? Şi dac'aţi şti ce antidot simplu avem la îndemână... Faceţi un minim efort intelectual şi... descoperiţi-l!... Restul e tăcere!...
 • +5 (5 voturi)    
  Sa fie intr-un ceas bun! (Duminică, 30 septembrie 2012, 19:44)

  Gigi Kent [utilizator]

  Si acum ca dreapta am unificat, cu "smerenie" o vita Kobe sa consumam! :)
  • 0 (0 voturi)    
   HA, HA (Vineri, 12 octombrie 2012, 4:46)

   ravi [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Si cu unguent sa ne dam ca vin acum peste noi Barosso, Merkel si Reding sa ne invete democratie. “PDL-ul nu este un partid politic, ci un sistem clientelar.” Valeriu Stoica-vicepresedinte PDL.
 • -1 (1 vot)    
  aceiasi marie (Luni, 1 octombrie 2012, 12:13)

  pb80tm [utilizator]

  desi pdl pare un partid mai de incredere decat neopcristul psd, ce nu inteleg amatorii politicianisti din ro ca aliantele nu prezinta incredere. mai devreme sau mai tarziu se va negocia mentinerea aliantei cel mai ades in detrimentul poporului. sansa ro este cladirea unui partid asa cum a fost pnr. numai amatorismul vrea sa ia puterea peste noapte si recurge la strategii si aliante. NU asta dorim de la clasa politica. clasa politica trebuie sa inteleaga ca treaba lor e sa construiasca partide viabile nu sa exploateze conjuncturi. ca sa fiu plastic e ca si cum un zidar in loc sa faca o fundatie si sa se apuce sa zideasca niste ziduri pune o prelata agatata de zidul vecinului si pe alta parte 2 pari de rosii. si se roaga sa nu bata vantul. nu merge asa domnilor. puneti osu la treaba. nu mai votez aliante. atat pdl si mru au sanse dar borsul de pntcd nu mai are ce cauta in politica, ei au avut sansa lor sa scoata ro din kkt au primit o mare incredere de la popor dar au preferat sa joace miuta. asa ca orice alianta care contine psd pntcd udmr pnl NU !
 • -1 (1 vot)    
  uf...mai repede baietzi, ca avetzi multa treaba ! (Luni, 1 octombrie 2012, 17:01)

  mirceacr [utilizator]

  va sfatuiesc sa apasati pe acceleratie odata, sa auda lumea de voi ..ca timpu'i scurt

  si lasati-o mai subtzire cu atacurile si contradictziile, ca va dati foc singuri la valiza...si ulterior noua tuturor !

  deci, succes voua, si nou aimplicit !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by