Conducerea PNL a stabilit miercuri ca deputatii liberali sa nu voteze in plenul Camerei Deputatilor cererea de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre, a anuntat vicepresedintele PNL Mihai Voicu.

"Biroul Politic Central a stabilit cu unanimitate de voturi sa mandateze deputatii PNL sa nu voteze solicitarea inceperii urmaririi penale impotriva domnului deputat si fost ministru delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre. Analiza noastra a aratat ca nu exista motive intemeiate pentru ca deputatii sa dea curs acestei solicitari. Asadar, nu vom vota aceasta solicitare", a declarat Voicu la finalul sedintei BPC, potrivit Agerpres.

In plus, Biroul Politic Central a stabilit ca reprezentantii PNL din Comisia juridica a Camerei sa solicite supunerea la vot a unei decizii prin care sa intrebe Parchetul General daca isi mentine cererea in cazul lui Dobre.

"Am mandatat reprezentantii nostri din Comisia juridica a Camerei Deputatilor ca impreuna, in coordonare cu colegii nostri din USL, sa supunem la vot in Comisia juridica o decizie prin care sa solicitam Parchetului General sa ne raspunda daca isi mentine in continuare aceasta solicitare. Spunem acest lucru luand in considerare decizia CCR, care in mai multe parti - aceea prin care confirma rezultatul alegerilor, aceea prin care admite ca un numar mai mic sau mai mare de cetateni de fapt nu trebuiau sa se regaseasca in listele electorale, este vorba de persoanele decedate si de cetatenii cu domiciliul in strainatate, care in mod eronat apar pe listele electorale permanente - asadar, Curtea prin aceasta decizie vine sa justifice acele adrese incriminate prin care reprezentantii care le-au expediat isi exprimau faptul ca nu-si pot asuma acuratetea pana la ultima persoana in listele electorale permanente. In lumina noilor decizii dorim ca, institutional, prin intermediul Comisiei juridice, sa intrebam Parchetul general daca isi mentine aceasta cerere", a precizat liberalul.

El a aratat ca propunerea privind cererea catre Parchetul General va fi facuta in prima sedinta a Comisiei juridice, inainte de inceperea dezbaterilor pe fond.

Voicu a mai spus ca pasii concreti in cazul cererii de incepere a urmaririi penale vor fi stabiliti in grupurile parlamentare, in functie de derularea evenimentelor.

"Vom discuta si in USL, cred ca atmosfera este in acelasi sens si in grupul parlamentar social-democrat. Pana la urma, avem aceleasi argumente, este un subiect comun. Nu cred ca in interiorul PSD va exista o alta pozitie", a sustinut liberalul.

In 10 august, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.